Spoorboekje: loting Champions League, selectie Oranje bekend

15 maart 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 15 maart.

Nieuws

{image[330389][right-half][]}Koeman maakt definitieve selectie Oranje bekend

Ronald Koeman presenteert vandaag zijn definitieve selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (21 maart) en Duitsland (24 maart). Wie selecteert de bondscoach als derde doelman. Kenneth Vermeer of Marco Bizot? En wie van het viertal Daryl Janmaat, Wout Weghorst, Ruud Vormer en Terence Kongolo keert terug bij het Nederlands elftal? Of houdt Koeman alles bij het oude?

Wie treft Ajax in kwartfinale?

Ajax weet aan het begin van de middag wie het treft in de kwartfinale van de Champions League. Vanaf 12.00 uur wordt er geloot in Nyon. Deze week voegden Liverpool, FC Barcelona, Juventus en Manchester City zich bij Ajax, Tottenham Hotspur, Manchester United en FC Porto. Aansluitend op de loting voor de Champions League worden ook de kwartfinales van de Europa League bepaald.

Uitbreiding WK 2022 en nieuwe toernooien?

De FIFA vergadert in Miami over belangrijke zaken. Na de bijeenkomst zal er onder andere meer duidelijkheid komen over een deelnemersveld van 48 landen op het WK 2022. Ook wordt de aankondiging van een nieuw WK voor clubs en een mondiale Nations League verwacht.

Wedstrijden

Fortuna Sittard - FC Emmen (20.00 uur)

Het Eredivisie-weekend start met een degradatiekraker. Fortuna Sittard zakt steeds verder weg op de ranglijst en is vooral de kwetsbare defensie een zorgenkindje voor de Limburgers. Het tij moet rap keren bij Fortuna, wil het niet serieus in de problemen raken. Anderzijds wil Emmen wel af van de zestiende plaats. Bij winst zijn de Drenten Excelsior, Fortuna en PEC Zwolle in één klap voorbij.

FC Twente - FC Volendam  (20.00 uur)

Het voetbal is weliswaar niet om over naar huis te schrijven, maar het moet gek lopen wil FC Twente de titel in de Eerste Divisie nog mislopen. In de thuiswedstrijd tegen FC Volendam kunnen de Tukkers een volgende stap zetten. Volendam is de nummer veertien en dat mag normaliter geen probleem vormen voor Twente.

Sporting Portugal - Santa Clara (21.30 uur)

Marcel Keizer aast vanavond op de derde competitiezege op rij. De terugkeer van Bas Dost is daarbij een steuntje in de rug. Hij liet het duel van vorige week met Boavista schieten vanwege een lichte knieblessure, maar is de laatste dagen voldoende hersteld. Kan Dost Sporting helpen aan drie punten?

Voetbal op tv

12.00 uur: Loting Champions League, Eurosport, lotking kwartfinale CL

13.00 uur: Loting Europa League, FOX Sports 1, loting kwartfinale EL

18.30 uur: Heidenheim - Union Berlin, FOX Sports 4, live verslag van het 2. Bundesliga-duel

20.00 uur: Fortuna Sittard - FC Emmen, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: FC Twente - FC Volendam, FOX Sports 2, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Almere City - Sparta Rotterdam, FOX Sports 3, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: KKD Live, FOX Sports 7, schakelprogramma Eerste Divisie

20.30 uur: Borussia Mönchengladbach - Freiburg, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow over het komende voetbalweekend

22.00 uur: KKD Highlights, FOX Sports 7, samenvattingen Eerste Divisie-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen