De tops en flops van de laatste achtste finales in de CL

14 maart 2019, 11:33

Geen grote verrassingen op de laatste speeldag van de achtste finale van de Champions League. Mede door een uitblinkende Virgil van Dijk wist Liverpool te plaatsen voor de laatste acht, waardoor Engeland nog altijd met vier clubs vertegenwoordigd is in het miljardenbal. In Camp Nou hield Barcelona de Spaanse eer hoog door Olympique Lyon uit te schakelen. De tops en flops van de Champions League-avond op een rijtje.

Tops

1. Virgil van Dijk

Hij wordt week in week uit de hemel in geprezen, maar alle loftuitingen zijn meer dan terecht. Tegen Bayern München maakte Virgil van Dijk zijn status weer waar. Verdedigend had hij zijn zaakjes uiteraard weer op orde, maar ook aanvallend droeg hij zijn steentje bij. Halverwege de eerste helft verzorgde hij de assist op de 0-1 van Sadio Mané, na rust maakte hij de allesbepalende 1-2. De Oranje-captain torende boven alles en iedereen uit en maakte zo zijn eerste doelpunt in de Champions League. Een topoptreden, alweer.

{image[333073][right-half][]}2. Lionel Messi

Dinsdagavond Ronaldo-avond, woensdagavond Messi-avond. Zonder zich overmatig in te spannen was de Argentijnse aanvaller tegen Olympique Lyon toch weer bij vier doelpunten betrokken. Vanaf de strafschopstip opende Messi de score en tien minuten voor tijd boorde hij de Franse hoop de grond in door na een heerlijke actie de 3-1 op het scorebord te zetten. In de slotfase gaf hij nog eens assists op Gerard Piqué en Ousmane Dembélé - alsof het niets is. Messi is in het huidige Champions League-seizoen al bij elf doelpunten betrokken geweest, eentje meer dan Ajacied Dusan Tadic.

3. Sadio Mané

De overwinning van Liverpool op Bayern München was geen onemanshow van Van Dijk. Met twee doelpunten had Sadio Mané eveneens een enorm aandeel in de zege. De Senegalees was verantwoordelijk voor de 0-1 en de 1-3, waarbij zijn eerste doelpunt de mooiste van de avond was. Op knappe wijze controleerde Mané een lange pass van Van Dijk, waarmee hij tegelijkertijd ook Rafinha en Manuel Neuer op het verkeerde been zette. Vervolgens was het voor de behendige aanvaller een koud kunstje om het openingsdoelpunt te maken.

{image[333074][right-half][]}4. Engelse clubs

Voor de eerste keer sinds het seizoen 2008/2009 zijn weer vier Engelse clubs actief in de kwartfinale van de Champions League. In navolging van Manchester United, Tottenham Hotspur en Manchester City plaatste ook Liverpool zich woensdag voor de laatste acht van het toernooi. Komt er dit seizoen een einde aan de Spaanse hegemonie die al vijf jaar duurt? Met vier clubs maken de Engelsen in elk geval een goede kans om voor het eerst sinds 2012 weer de Champions League te winnen.

Flops

1. Memphis Depay

Hij wil graag terugkeren in de Europese top, maar het is nog maar zeer de vraag of komende zomer een topclub zich meldt voor Memphis Depay. Af en toe tikt de Nederlandse aanvaller van Olympique Lyon een heel hoog niveau aan, maar té vaak presteert hij ondermaats. Zo ook woensdag in Camp Nou, waar hij (weer) niks klaarspeelde tegen FC Barcelona. L'Equipe gaf Memphis zelfs een 2 voor zijn optreden in de returnwedstrijd. Misschien was hij niet zó slecht als de Franse sportkrant voorspiegelt, maar het was zéker niet goed genoeg om de interesse van clubs te wekken waar hij zo graag naartoe wil.

{image[333069][right-half][]}2. Penalty Suárez

Was het een overtreding van Jason Denayer of stapte Luis Suárez doelbewust op het been van de Belgische verdediger? De tackle van de verdediger van Olympique Lyon was onhandig en de Uruguayaan maakte daar slim gebruik van. Dat scheidsrechter Szymon Marciniak een strafschop gaf, is niet verwonderlijk. Maar had de VAR niet door het slimmigheidje van Suárez heen moeten prikken? "Ik stapte per ongeluk op zijn been en verloor daardoor mijn balans een beetje. Het is aan de scheidsrechter om te beslissen of het al dan niet een penalty is", lijkt Suárez toe te geven dat hij ook niet helemaal overtuigd is dat het een honderd procent strafschop was. 

3. Duitse clubs

Engeland is goed vertegenwoordigd in de kwartfinale van de Champions League, maar de Duitse clubs zijn helemaal uitgespeeld in het miljardenbal. Borussia Dortmund werd uitgeschakeld door Tottenham Hotspur, Schalke 04 was heel wat maatjes te klein voor Manchester City en ook Bayern München trok aan het kortste eind tegen een Engelse tegenstander. Alle Duitse hoop is nu gevestigd op Eintracht Frankfurt, dat donderdag met Internazionale strijdt om een ticket voor de kwartfinale van de Europa League. Het heenduel in Frankfurt eindigde in 0-0.

{image[333075][right-half][]}4. Manuel Neuer

Een blunder was het niet, maar Manuel Neuer ging absoluut niet vrijuit bij het openingsdoelpunt van Liverpool. De doelman van Bayern München verliet zijn doelgebied met de verwachting dat een lange pass van Van Dijk zou doorschieten. Mané controleerde de bal echter en zag Neuer op zich afkomen, die vrij eenvoudig werd uitgekapt door de Senegalese aanvaller. Was de ervaren doelman niet uitgekomen, dan was de cruciale 0-1 mogelijk niet gevallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen