SC Cambuur en Hake komende zomer uit elkaar

SC Cambuur en Hake komende zomer uit elkaar

14 maart 2019 – SC Cambuur neemt komende zomer afscheid van René Hake. De club en hoofdtrainer hebben in goed overleg besloten het aflopende contract niet te verlengen. Dat melden de Leeuwarders donderdagochtend via de officiële kanalen.Als opvolger van Marinus Dijkhuizen werd Hake in januari 2018 trainer van Cambuur. Onder de 47-jarige trainer verbeterden de prestaties van de Leeuwarders en werd de doelstelling - plaatsing voor de play-offs - behaald. In de eerste ronde werd Cambuur echter uitgeschakeld door FC Dordrecht.

In het huidige seizoen presteert Cambuur ondermaats. De Leeuwarders kenden een goede seizoensstart en stonden zelfs heel even bovenaan, maar zijn inmiddels terug te vinden in het rechterrijtje van de Eerste Divisie. Eerder werd bekend dat assistent-trainer Sipke Hulshoff en keeperstrainer René Ponk de club ook verlaten.

Henk de Jong
De aankondiging van SC Cambuur voedt de geruchten over een mogelijke terugkeer van Henk de Jong. De Friese trainer, nog altijd mateloos populair bij de achterban van de Leeuwarders, besloot onlangs zijn contract bij De Graafschap niet te verlengen. Doordat zijn vrouw gezondheidsproblemen heeft, wil de in Drachten woonachtige De Jong dichter bij huis wonen.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019

  3. vrijdag 16 augustus 2019