'Rode' Van Crooy: "Ajax had hij nooit geel gegeven"

14 maart 2019, 08:30

In de slotfase van het duel tussen Ajax en PEC Zwolle vestigde Vito van Crooy woensdagavond de aandacht op zich. De 23-jarige aanvaller maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker en moest vervolgens - nadat de Amsterdammers op 2-1 waren gekomen - met een tweede gele kaart het speelveld verlaten. Van Crooy denkt dat hij geen rood had gekregen als hij een rood-wit shirt had gedragen.

Zijn eerste gele kaart ontvingt hij halverwege de eerste helft. "Ik maakte een tackle op Tagliafico en hij komt meteen met zijn hoofd tegen de mijne. Oké, geel, maar ik denk dat we er allebei een hadden moeten hebben. Bij die laatste overtreding raak ik Huntelaar. Ik denk dat als Ajax in de laatste minuut die overtreding had gemaakt, hij nooit geel had gegeven", baalt Van Crooy in gesprek met Veronica.

De Zwollenaren hadden voor rust weinig in te brengen in de Johan Cruijff ArenA, maar kwamen in de tweede helft een stuk beter voor de dag. "We lieten Ajax acht ons aan lopen en het publiek begon te fluiten. Dat resulteerde in de 1-1", vervolgt Van Crooy, die Daley Blind vijf minuten voor tijd de winnende goal zag maken. Door zijn rode kaart in Amsterdam mist de aanvaller zondag het treffen met Excelsior op Woudestein. "Excelsior staat gelijk met ons, dus die wedstrijd is belangrijker dan die tegen Ajax."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen