Gisteren gemist: Liverpool en FC Barcelona door, Ajax ontsnapt

Gisteren gemist: Liverpool en FC Barcelona door, Ajax ontsnapt

14 maart 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 13 maart.Ajax schrikt op tijd wakker en voorkomt kostbaar puntenverlies
Ajax kan opgelucht ademhalen na het inhaalduel met PEC Zwolle. De wedstrijd zorgde tachtig minuten lang voor weinig opwinding, totdat Vito van Crooy de gasten ineens op 1-1 zette. De thuisploeg schrok wakker en sleepte de zege alsnog binnen: Daley Blind kopte de winnende 2-1 binnen op aangeven van debutant Noa Lang. Ajax verkleint hiermee de achterstand op koploper PSV tot twee punten.

Uitblinkende Van Dijk loodst Liverpool langs Bayern München
Virgil van Dijk heeft woensdagavond bij Liverpool een hoofdrol gespeeld bij het bereiken van de kwartfinales van de Champions League. In München werd Bayern met 1-3 verslagen, Van Dijk was bij de eerste twee goals betrokken. Bij de eerste van de twee treffers van Sadio Mané was hij de aangever, de 1-2 maakte hij zelf door uit een hoekschop spijkerhard raak te koppen. Liverpool is zo de vierde Engelse ploeg in de kwartfinales.

FC Barcelona schudt Olympique Lyon van zich af
FC Barcelona heeft het laatste ticket voor de kwartfinale van de Champions League gepakt. De Catalanen sprankelden allerminst, maar schudde Olympique Lyon zonder al te veel problemen van zich af: de 0-0 in Frankrijk werd gevolgd door een 5-1 in Camp Nou. Nadat Lucas Tousart voor 2-1 zorgde, leek de wedstrijd nog spannend te kunnen worden. Lionel Messi zette echter nog even aan in de slotfase, maakte zijn tweede van de avond en bereidde ook de 4-1 en de 5-1 voor.

Rosario verlengt contract en is PSV'er tot medio 2023
Pablo Rosario heeft zijn contract bij PSV verlengd. De Eredivisie-koploper meldt dat de 22-jarige middenvelder vanaf nu vastligt tot medio 2023. Het is voor Rosario een beloning voor zijn snelle ontwikkeling in het huidige seizoen.

Stam doet beklag over 2-1 van Ajax: "Volgens mij een overtreding"
Jaap Stam doet zijn beklag over de 2-1 van Ajax tegen PEC Zwolle. Voordat Daley Blind de winnende treffer binnenkopte zou er overtreding zijn gemaakt op Thomas Lam. "De scheidsrechter kijkt blijkbaar alleen naar het moment van het doelpunt", aldus Stam.

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 25 maart 2019

  2. zondag 24 maart 2019