FC Barcelona schudt Olympique Lyon van zich af

FC Barcelona schudt Olympique Lyon van zich af

13 maart 2019 – FC Barcelona heeft het laatste ticket voor de kwartfinale van de Champions League gepakt. De Catalanen sprankelden allerminst, maar schudde Olympique Lyon zonder al te veel problemen van zich af: de 0-0 in Frankrijk werd gevolgd door een 5-1 in Camp Nou. Nadat Lucas Tousart voor 2-1 zorgde, leek de wedstrijd nog spannend te kunnen worden. Lionel Messi zette echter nog even aan in de slotfase, maakte zijn tweede van de avond en bereidde ook de 4-1 en de 5-1 voor. FC Barcelona houdt nu, na de eliminatie van Real en Atlético Madrid, de Spaanse eer hoog.Aangezien Jasper Cillessen en Kenny Tete negentig minuten lang op de bank bleven zitten, vormde Memphis Depay de Nederlandse afvaardiging in Camp Nou. Heel veel ruimte om zich te onderscheiden kreeg hij echter niet: Olympique Lyon had vijf verdedigers opgesteld en moest vanaf het eerste fluitsignaal vrijwel alleen maar tegenhouden.

De openingstreffer van FC Barcelona liet niet lang op zich wachten, maar kwam op discutabele wijze tot stand. Luis Suárez ging op de voet van de inglijdende Jason Denayer staan, maar kreeg een penalty mee: Messi zorgde met een schitterende Panenka voor 1-0. Direct daarna kreeg Moussa Dembélé de enige grote kans voor Olympique Lyon, maar de getoucheerde inzet van de spits vloog net voorbij de kruising.

Vervolgens lag de wedstrijd enige tijd stil na een vervelende botsing tussen Philippe Coutinho en Olympique-doelman Anthony Lopes. De Portugees werd minutenlang behandeld, weigerde zich eerst te laten wisselen, maar moest een paar minuten later alsnog huilend naar de kant. In de tussentijd doken Suárez en Coutinho vrij op voor de goal: de Uruguayaan gunde Coutinho de 2-0.

Reservedoelman Mathieu Gorgelin mocht de wedstrijd volmaken en kwam direct oog in oog te staan met Messi, maar voorkwam met een knappe reflex de 3-0. Kort na rust werd Gorgelin wel gepasseerd door een stiftje van Messi, maar Marçal redde zijn doelman door de bal van de lijn te halen.

FC Barcelona liet het tempo wat zakken en de wedstrijd leek dood te bloeden. Na een uur spelen vertoonde Lyon plotseling een teken van leven. Memphis bracht de Barça-defensie in de problemen met een scherpe voorzet en Tousart tekende na een knappe aanname en een droge uithaal voor de 2-1. De inleidende schermutselingen werden langdurig bekeken door de VAR, die na uitvoerig beraad toch groen licht gaf aan de treffer.

Olympique Lyon werd door de aansluitingstreffer wat fanatieker, maar durfde niet door te drukken. Voordat men voorzichtig aan een slotoffensief kon denken, stond het opeens 5-1. Messi kapte twee man tegelijkertijd uit en schoot via de handen van Gorgelin de 3-1 binnen. Even later legde hij af op achtereenvolgens Gerard Piqué en invaller Ousmane Dembélé, die doelpunt vier en vijf verzorgden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019

  3. vrijdag 16 augustus 2019