Uitblinkende Van Dijk loodst Liverpool langs Bayern München

Uitblinkende Van Dijk loodst Liverpool langs Bayern München

13 maart 2019 – Virgil van Dijk heeft woensdagavond bij Liverpool een hoofdrol gespeeld bij het bereiken van de kwartfinales van de Champions League. In München werd Bayern met 1-3 verslagen, Van Dijk was bij de eerste twee goals betrokken. Bij de eerste van de twee treffers van Sadio Mané was hij de aangever, de 1-2 maakte hij zelf door uit een hoekschop spijkerhard raak te koppen. Liverpool is zo de vierde Engelse ploeg in de kwartfinales.Van Dijk had de heenwedstrijd op Anfield Road nog moeten missen, maar kwam dat Liverpool niet duur te staan. Bayern wilde een doelpuntloos gelijkspel en kreeg dat ook, wat ook resulteerde in een tegenvallend duel. De return in München moest daarom voor meer spektakel zorgen, de handrem zou er toch een keer vanaf moeten.

Niets leek in de eerste helft minder waar. Het was een rommelige en saaie wedstrijd, waarin in de eerste 25 minuten echt niets gebeurde. Pas toen keeper Manuel Neuer in de fout ging en daarmee de 0-1 van Mané inleidde, kwam het duel enigszins los. De Senegalees profiteerde na 25 minuten van onnodig uitkomen van Neuer en schoot de bal in het lege doel toen hij eenmaal was weggedraaid bij de doelman. De assist kwam op naam van Van Dijk, hij gaf de pass van achteruit.

Bayern leek even van slag, maar besefte ook dat het nu echt gas moest geven om terug te komen in de wedstrijd. Aanvankelijk kwam Liverpool mede door goed verdedigen van Van Dijk nauwelijks in de problemen en het paste dan ook in de wedstrijd dat ook Bayern tot scoren kwam door een fout van de tegenstander. Joël Matip probeerde bij een voorzet te voorkomen dat Robert Lewandowski de bal in het doel kon tikken en deed dat daardoor zelf: 1-1.

Met 1-1 werden de kleedkamers opgezocht, verder waren er weinig echte kansen gecreëerd. Liverpool was zo nog 45 minuten verwijderd van de kwartfinales en kon met deze stand het spel gaan spelen wat het zo graag doet: razendsnel omschakelen na balverlies bij de tegenstander. Bayern leek zich daar van bewust, want nam ondanks de achterstand niet al teveel risico. Een knal van Mohamed Salah direct na de pauze was daarbij mogelijk ook een waarschuwing gebleken.

Het behoudende spel van Liverpool en deels ook van Bayern kwam de wedstrijd niet ten goede. Net als in de eerste helft was het niet best om naar te kijken. Voor Liverpool was dat geen probleem, met deze stand ging het gewoon door. Bayern moest naarmate de tijd wegtikte toch echt gaan komen en al helemaal toen Liverpool twintig minuten voor tijd nogmaals toesloeg. The Reds zaten in een sterkere fase en troffen doel uit een hoekschop. Van Dijk torende daarbij hoog boven iedereen uit en kopte raak: 1-2.

Als dat al niet de nekslag was voor Bayern, dan was dat de tweede treffer van Mané wel. Vijf minuten voor tijd zette hij Liverpool definitief in de kwartfinales door een heerlijke voorzet van Salah tegen de touwen te koppen. Liverpool speelde het duel vervolgens rustig uit en plaatste zich uiteindelijk eenvoudig bij de laatste acht. In de heenwedstrijd zal het wel Andrew Robertson moeten missen, hij liep nog tegen een domme gele kaart aan. Vrijdag is de loting, dan zal blijken of Liverpool de tegenstander van Ajax wordt.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019

  3. vrijdag 16 augustus 2019