Stam doet beklag over 2-1 van Ajax: "Volgens mij een overtreding"

Stam doet beklag over 2-1 van Ajax: "Volgens mij een overtreding"

13 maart 2019 – Jaap Stam doet zijn beklag over de 2-1 van Ajax tegen PEC Zwolle. Voordat Daley Blind de winnende treffer binnenkopte zou er overtreding zijn gemaakt op Thomas Lam. "De scheidsrechter kijkt blijkbaar alleen naar het moment van het doelpunt", aldus Stam."Maar in de situatie daarvoor wordt Lam met twee handen in zijn rug geduwd", zegt de PEC-trainer tegen FOX Sports. "Volgens mij is dat een overtreding. Daarna moet hij het spel al stil leggen. De VAR is daar ook heel belangrijk in, dat ze die eerste situatie ook zien en niet het moment dat de bal de goal ingaat, want dan is die situatie alweer geweest."

Het frustreerde Stam ook dat PEC te makkelijk de tegendoelpunten incasseerde. "Bij de 1-0 gaat de voorzet naar de tweede paal en komt de tegenstander binnendoor, bij de 2-0 is dat net zo. Die doelpunten zijn te voorkomen, omdat je weet dat ze de bal altijd inbrengen bij de tweede paal."

Stam vond dan ook dat er meer in had gezeten voor PEC. "In de tweede helft kenden we niet veel verdedigende problemen. In de rust hebben we gezegd dat we durf moesten tonen. Dat lukte hartstikke goed."

Lees ook: Ten Hag: "Dynamiek op het middenveld niet aanwezig"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019

  3. vrijdag 16 augustus 2019