Ten Hag: "Dynamiek op het middenveld niet aanwezig"

13 maart 2019, 21:12   Bijgewerkt: 13 maart 2019, 21:59

Erik ten Hag zag dat Ajax twee verschillende gezichten toonde in het gewonnen competitieduel met PEC Zwolle (2-1). De Amsterdammers kropen in de zwakke tweede helft door het oog van de naald en ontsnapten aan kostbaar puntenverlies. "Je ziet dat we de controle verloren", concludeert Ten Hag.

"We raakten te snel de bal kwijt, bij het druk zetten was er een slechte afstemming en kwamen we niet in de duels", analyseert de Ajax-trainer bij FOX Sports. Ten Hag deed woensdagavond geen beroep op de geblesseerden Hakim Ziyech en Frenkie de Jong. "De spelers nu speelden zijn ook goede spelers, zij hebben het in sommige fases laten zien."

Zakaria Labyad speelde als vervanger van Ziyech, maar liet geen goede indruk achter. "Hij gaf een goede voorzet waaruit wij de 1-0 maakten. Dat was prima", aldus Ten Hag. "Maar ik trek het breder: de dynamiek op het middenveld was niet aanwezig. Ik moet de tegenstander ook een compliment maken, die deed het uistekend. Wij moeten daar in de tweede helft meer tegenover stellen om de wedstrijd te blijven controleren. Maar wij willen kampioen worden. Dan moet je dit soort lelijke wedstrijden winnen en dat hebben we gedaan."

Ten Hag heeft goede hoop op de inzetbaarheid van Ziyech en De Jong in de uitwedstrijd van zondag tegen AZ. "Of ze het halen? We zullen er alles aandoen."

Lees ook: Stam doet beklag over 2-1 van Ajax: "Volgens mij een overtreding"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen