Rosario verlengt contract en is PSV'er tot medio 2023

13 maart 2019, 19:19   Bijgewerkt: 14 maart 2019, 00:04

Pablo Rosario heeft zijn contract bij PSV verlengd. De Eredivisie-koploper meldt dat de 22-jarige middenvelder vanaf nu vastligt tot medio 2023. Het is voor Rosario een beloning voor zijn snelle ontwikkeling in het huidige seizoen.

Rosario behoort onder Mark van Bommel tot de vaste basisspelers. De Amsterdammer deed het dusdanig goed, dat hij zelfs debuteerde in het Nederlands elftal. Rosario speelde dit seizoen al 32 officiële wedstrijden voor PSV plus de oefeninterland van Oranje tegen België.

"Pablo is een voorbeeld voor veel jeugdspelers", zegt technisch manager John de Jong op het clubkanaal van PSV. "Mede door zijn mentaliteit en vastberadenheid heeft Pablo deze verlenging en een prominente plaats in het eerste afgedwongen. Met reële stappen via onder andere Jong PSV is hij uitgegroeid tot Oranje-international. Dat geeft ons een ontzettend trots gevoel."

Rosario: "Het maakt mij trots dat ik mijn familie trots kan maken. Zij zijn heel belangrijk voor mij. Ze zijn mijn kracht. Af en toe blik ik met ze terug op oudere mooie beelden bij PSV. Dan zie je pas goed hoe snel het allemaal is gegaan. Ik vind het heel mooi dat PSV vertrouwen in mij heeft. Dat wil ik graag terugbetalen."

PSV verlengde vorige week al met Mohamed Ihattaren. Na hem en Rosario hopen de Eindhovenaren ook een akkoord te bereiken met Donyell Malen en Daniel Schwaab. Daarentegen zou Gaston Pereiro bezig zijn aan zijn laatste maanden bij PSV. Volgens Voetbal International wil de club verlengen, maar is Pereiro's zaakwaarnemer Paco Casal dat niet van plan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen