Ajax zonder Ziyech, De Jong neemt plaats op de bank

13 maart 2019, 17:35   Bijgewerkt: 13 maart 2019, 21:56

Hakim Ziyech en Frenkie de Jong ontbreken in het basiselftal van Ajax tegen PEC Zwolle. Het duo is onvoldoende fit, al zit De Jong nog wel op de reservebank. Ziyech bekijkt het competitieduel van woensdagavond vanaf de tribune. Zakaria Labyad en Lasse Schöne vervangen het tweetal. Daarnaast kent ook tegenstander PEC enkele wijzigingen in de ploeg.

Ziyech en De Jong werden zondag tegen Fortuna Sittard beiden gewisseld. Ziyech zou kampen met een lichte kuitblessure en wil Erik ten Hag met het oog op het competitieduel van zondag met AZ geen risico nemen met de Marokkaan. Voor vervanger Labyad is het pas zijn tweede basisplaats in een Eredivisie-wedstrijd voor Ajax. Schöne moest tegen Fortuna Sittard genoegen nemen met een reserverol, maar keert door de pijntjes terug in het elftal van Ten Hag.

PEC Zwolle

PEC-trainer Jaap Stam houdt spits Lennart Thy op de bank. Oud-Ajacied Zian Flemming neemt de positie van de Duitser over. Vito van Crooy, zondag tegen AZ nog reservespeler, krijgt in Amsterdam de voorkeur boven Stanley Elber. Captain Bram van Polen is hersteld van zijn ziekte, maar begint vanavond op de bank.

De opstellingen

Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Schöne, Labyad; Neres, Dolberg, Tadic

PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Lachman, Lam, Paal; Hamer, Clement, Namli; Van Crooij, Flemming, Van Duinen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen