Spits Isak voor het eerst sinds debuut weer bij Zweden-selectie

13 maart 2019, 13:03   Bijgewerkt: 14 maart 2019, 14:33

Willem II-huurling Alexander Isak heeft zijn uitstekende start in de Eredivisie beloond zien worden met een oproep voor het nationale team van Zweden. Voor het eerst sinds zijn debuut in 2017 - toen hij twee interlands speelde - zit hij weer bij de selectie. Ook Feyenoorder Sam Larsson is opgeroepen.

Isak scoorde in een van de twee interlands die hij destijds speelde voor Zweden overigens ook direct: zijn treffer in januari 2017 tegen Slowakije is nog altijd goed voor een record. Isak is de jongste doelpuntenmaker van Zweden ooit, maar sindsdien werd 'de nieuwe Zlatan Ibrahimovic' - zoals hij destijds werd genoemd - niet meer opgeroepen. Bij Willem II scoorde Isak al vier keer in slechts zeven duels en kwam zodoende weer in beeld bij Janne Andersson.  

Ook Larsson is opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië en Noorwegen. Al is dat iets minder verrassend: hoewel hij afgelopen zomer bij het WK in Rusland nog niet bij de voorselectie zat, werd hij direct na dat toernooi in september wél opgeroepen. Tegen Oostenrijk mocht hij bovendien 28 minuten meedoen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen