Van 't Schip weet dat Ajax moet waken voor onderschatting

13 maart 2019, 12:32

John van 't Schip verwacht niet dat zijn oude ploeg PEC Zwolle woensdagavond kan stunten op bezoek bij Ajax. Wel weet hij dat de Amsterdammers moeten waken voor onderschatting. "Niet denken 'dat doen we wel even'. Vanaf het begin moeten ze er bovenop zitten", aldus de oud-trainer van PEC, die eerder dit seizoen zijn congé kreeg.

Dat vertelt hij op de clubsite van Ajax. "Wat ik verwacht? Dat Ajax wint natuurlijk. Al helemaal in de fase waarin die jongens nu zitten. Ze móeten ook. Afhaken in deze race is geen optie", aldus Van 't Schip, die wel weet wat Ajax wil. "Direct een voorsprong creëren van een goal of twee, zodat je daarna iets meer achterover kan leunen."

De trainer die vlak voor de winterstop werd ontslagen en werd vervangen door Jaap Stam, kijkt nog altijd met een relatief goed gevoel terug op zijn tijd in Overijssel. "Ik heb het een plek kunnen geven", vertelt hij. "We hebben bij PEC echt heel goed voetbal gespeeld, vooral in mijn eerste periode. Ik had een visie en zag dat spelers daarin gingen geloven. Dat was hartstikke mooi en leverde bovendien veel goede resultaten op. Maar na de winterstop kantelde het. Het werd onrustig. Transfergeruchten en tegenvallende resultaten brachten de boel uit evenwicht."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen