Tops en flops van Champions League-avond van Ronaldo

Tops en flops van Champions League-avond van Ronaldo

13 maart 2019 – Cristiano Ronaldo toonde dinsdagavond maar weer eens aan een extreem fenomeen te zijn in de Champions League. De Portugees schoot Juventus hoogstpersoonlijk naar de kwartfinale en zorgde alweer voor de derde bijzondere comeback in het miljardenbal. In Manchester kwam er géén remontada: in tegendeel zelfs. Schalke 04 bleek kanonnenvoer voor de aanvallende ploeg van Pep Guardiola. 
Top's

1. Cristiano Ronaldo
Niets dan lof voor Cristiano Ronaldo. Het hele seizoen maakte hij pas één doelpunt in de Champions League, waardoor er wat kritiek was ontstaan over de Portugees, maar die lag daar duidelijk niet wakker van. Hij kondigde al aan dat er een grandioze comeback aan zou komen met minimaal drie doelpunten. En hij hield woord. Na Alessandro Del Piero en Filippo Inzaghi is CR7 de derde speler van Juventus met een hattrick in de knock-outfase van de Champions League, wat tevens zijn achtste ooit was in de Champions League. Wat. Een. Speler.

2. Manchester City
Wat Ajax, Manchester United en Juventus wel lukte in de Champions League, zat er voor Schalke 04 dinsdagavond geen seconde in: terugkomen uit een geslagen positie. Maar dat was vooral te danken aan het geweldige optreden van Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola wil altijd en overal aanvallen en is - met Ajax als goede nummer twee achter zich - met 139 doelpunten in alle competities de meest productieve ploeg van Europa. Met Phil Foden als jongste Engelse doelpuntenmaker in het miljardenbal ooit, werd er ook nog een mooi record geschreven.

3. Kuipers
Binnen vijf minuten had Juventus de zo gewenste snelle treffer. Giorgio Chiellini werkte binnen, Juventus vierde feest, maar Björn Kuipers bleef uiterst koeltjes. Hij keurde het doelpunt van de thuisploeg terecht af wegens een overtreding op Jan Oblak. Een gedurfde keuze, waarbij hij de thuisploeg benadeelde. Koeltjes bleef hij ook bij de kopbal van Cristiano Ronaldo waarbij hij logischerwijs gebruik maakte van de doellijntechnologie. Koel was hij ook diep in de slotfase van het duel toen Federico Bernardeschi werd omgeduwd in het zestienmetergebied. Een lichte overtreding, maar ook die zijn een strafschop waard. Kuipers kende terecht een penalty toe en kon overall zeer tevreden zijn over zijn eigen optreden in Turijn.

4. Schalke 04-fans
Over de wedstrijd willen ze het in Gelsenkirchen ongetwijfeld niet meer hebben, maar voor het optreden van de fans verdient de club een geweldig groot compliment. Ondanks de 2-3 nederlaag in eigen huis maakten de supporters er in Manchester één groot voetbalfeest van en dat leverde schitterende beelden op. Het optreden van Die Königsblauen zal niet hebben bijgedragen aan de sfeer, toch bleven de fans ook na het duel in een al leeg stadion applaudisseren voor hun ploeg. Grote klasse!


Flops

1. Bruma
De strafschop voor Manchester City was wellicht wat makkelijk gegeven, maar de overtreding die Jeffrey Bruma maakte, was ook niet zo handig. Bernardo Silva had ook zonder de arm van de Nederlander niet bij de bal gekund en ging daarom wel heel gemakkelijk naar de grond. Clément Turpin trapte er echter wel in. Dankzij de Panenka van Sergio Agûero betekende de fout van Bruma de inleiding van de afslachting van Schalke 04, waar Bruma bij de tweede (Agüero uit de rug laten lopen) en vierde (voorzet toegestaan) treffer ook zeker niet vrijuit ging.

2. Simeone
De verdedigende machine van Diego Simeone is briljant, maar de Argentijn had toch moeten weten dat Cristiano Ronaldo in zijn tijd bij Real Madrid al heel vaak het antwoord had gevonden op de defensieve stellingen van Atlético Madrid. Vóór dit treffen in de CL maakte hij al liefst 23 goals tegen de Madrilenen en daar kwamen dinsdagavond nog drie treffers bij. Simeone koos zoals zo vaak voor het optrekken van een grote muur - iets dat heel vaak goed uitpakt. Maar het verdedigen pur sang pakte ditmaal níet goed uit, waardoor de best verdiende coach van Europa - die met zijn obscene gebaar in het heenduel de messen van Juventus extra had geslepen - alleen nog de Primera Division kan winnen.

3. Schalke 04
Wat kun je verwachten van een geplaagde ploeg in de Bundesliga, die vijf van de laatste zes duels verloor én in eigen huis met een man meer een 2-1 voorsprong nog omgedraaid zag worden in een 2-3 achterstand? Niet veel. Maar wat vrijwel alle ploegen in de Champions League - op Borussia Dortmund na - tot dusver wél lukte, kreeg Schalke 04 geen seconde voor elkaar: het nog enigszins spannend maken. Daarvoor ontbrak het aan power en passie bij de bezoekers, die het verzet na de openingstreffer volledig staakte. De 7-0 nederlaag in de achtste finales is bovendien een evenaring van een negatief record, dat in handen was van FC Basel en Shakhtar Donetsk (die beide met 7-0 verloren bij Bayern München)…

4. Lemar
Wie niet weet dat Atlético Madrid liefst zeventig miljoen euro (!) aan AS Monaco heeft betaald voor de diensten van Thomas Lemar en hem dinsdagavond zag spelen, zou dat nooit geloven. Met pijnlijk balverlies leidde hij het tweede doelpunt van Juventus in, terwijl hij bij de eerste treffer van dichtbij Cristiano Ronaldo raak zag koppen. Niet voor niets werd zijn optreden in de Spaanse media beoordeeld met een 2! Al moet worden gezegd dat invaller Ángel Correa, die met tien minuten in de tweede helft Lemar nog laat kwam vervangen, ook niet zijn beste optreden had namens Atlético Madrid. Hij veroorzaakte namelijk de stafschop waar het derde doelpunt uitkwam...

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 25 maart 2019

  2. zondag 24 maart 2019