Man City vernedert dramatisch Schalke in doelpuntenfestival

12 maart 2019, 22:50   Bijgewerkt: 12 maart 2019, 22:56

Manchester City heeft op kinderlijk eenvoudige wijze afgerekend met Schalke 04. Jeffrey Bruma veroorzaakte in de eerste helft een penalty, waaruit Sergio Agüero met een panenka de openingstreffer maakte. Het was de opmaat voor een rampzalige prestatie van Schalke 04, dat City uiteindelijk verder uit zag lopen naar een simpele 7-0 overwinning.

Het eerste moment van gevaar kwam van City. Raheem Sterling begon aan een rush aan de rechterkant van het veld en liet directe tegenstander Bastian Oczipka achter zich alsof hij er niet stond. Zijn voorzet werd door Agüero, die knap voor zijn man kwam, via de paal naast geschoten.

Pep Guardiola ergerde zich zichtbaar aan het spel van zijn ploeg, dat duidelijk te wensen overliet. Na ongeveer dertig minuten kreeg City de openingstreffer op een presenteerblaadje aangeboden. Bruma hinderde Bernardo Silva met zijn armen en de Portugees ging naar de grond in de zestienmeter van Schalke. Scheidsrechter Clement Turpin twijfelde niet, gaf Bruma geel en legde de bal op de stip. Agüero ging achter de bal staan en vernederde Ralf Fährmann met een perfect uitgevoerde panenka: 1-0.

Meteen na deze openingstreffer besliste City de wedstrijd. Wederom was het Agüero met het doelpunt. De vleugelverdedigers van Schalke wisten zich totaal geen raad met de snelle vleugelaanvallers van City en werden aan alle kanten voorbij gelopen. Sterling legde de bal met de hak terug op Agüero, die Fährmann in de korte hoek verraste en het tweede doelpunt binnenschoot. Ook hier maakte Bruma geen al te sterke indruk.

City was na deze doelpunten ontketend en Schalke werd totaal overrompeld. De Schalke-verdedigers kregen geen poot aan de grond en Leroy Sané kon niet veel later kinderlijk eenvoudig opduiken achter de laatste linie van de Duitsers. Hij passeerde Fährmann met een simpele schuiver en maakte er nog voor rust 3-0 van.

De verdediging van Schalke leek ook in de tweede helft rijp voor de slacht. Sané gaf geweldig voor op Sterling, die de 4-0 tegen de touwen dacht te schieten, maar wederom vlagde de grensrechter voor buitenspel. Ditmaal zat de assistent van Turpin echter verkeerd en de VAR greep in: de 4-0 voor City was alsnog een feit.

Na deze treffer nam City wat gas terug en werden bepalende spelers als David Silva en Agüero naar de kant gehaald. Toch belette dat de thuisploeg niet om meer doelpunten te maken. Sané zette na een goede actie Bernardo Silva aan het werk. De Portugees schoot vanaf randje zestien knap via de binnenkant van de paal raak. Invaller Phil Foden mocht ook nog meedelen in het City-feestje. Sané passeerde een aantal Schalke-spelers alsof ze er niet stonden en zette Foden met een mooie pass vrij voor Fährmann. De jonge Engelsman passeerde de Schalke-keeper en schoof de bal simpel in het lege doel.

City was nog niet tevreden met de 6-0 tussenstand en zocht in de laatste tien minuten van de wedstrijd verder naar meer doelpunten. Gabriel Jesus kreeg de kans om vanaf randje zestien richting het doel van Schalke te schieten. Zijn houdbare inzet werd door Fährmann verkeerd ingeschat, waardoor de score nog verder opliep naar 7-0. Een totale afgang voor een dramatisch Schalke, waar coach Domenico Tedesco nu toch echt moet gaan vrezen voor zijn baan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen