Ajax verliest na penalty's van Lyon en ligt uit Youth League

12 maart 2019, 18:17

Het Europese avontuur van Ajax Onder-19 is op sneue wijze ten einde gekomen. De ploeg van John Heitinga moest na strafschoppen het hoofd buigen voor Olympique Lyon in de achtste finales. Na negentig minuten stond er een 2-2 stand op het bord, waarna Lyon de penaltyserie met 6-5 won.

Ajax Onder 19 begon uitstekend aan de achtste finale door al na zeven minuten op voorsprong te komen. Spits Brian Brobbey (op archiefbeeld) werkte een voorzet prima binnen en hielp de Amsterdammers daarmee aan een droomstart. Lang kon het team van Heitinga niet genieten van de voorsprong, aangezien Lyon twaalf minuten later de 1-1 maakte. Een merkwaardige goal van Hamza Rafia, die de bal in de 55ste minuut vanaf grote afstand in het doel pegelde en Ajax-keeper Issam El Maach compleet verraste, hielp Lyon vervolgens aan een voorsprong.

Ajax had het lastig en stond voor een loodzware opdracht toen verdediger Liam van Gelderen een rode kaart kreeg. De Amsterdammers leken het niet te gaan redden, totdat Brobbey opstond. Uit het niets hielp de aanvaller Ajax in de 91ste minuut aan de gelijkmaker. In de Youth League is verlenging niet aan de orde, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen.

Ajax en Lyon bleken ook in de serie aan elkaar gewaagd, maar de formatie van Heitinga was net een maatje te klein. Namens Ajax misten Sergiño Dest, Ché Nunnely en Dillion Hoogerwerf. Laatstgenoemde schoot de laatste penalty over, waardoor Lyon doorgaat naar de kwartfinales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen