Heerenveen-iconen staken gesprekken met de clubleiding

Heerenveen-iconen staken gesprekken met de clubleiding

12 maart 2019 – Er komt een einde aan het contact tussen de gesprekken van de iconen van sc Heerenveen met de clubleiding. Riemer van der Velde, Gertjan Verbeek, Foppe de Haan, Tjisse Wallendal, Yme Kuiper en Henk Hoekstra zien niet genoeg perspectief om door te gaan met de gesprekken.Dat heeft het vijftal laten weten in een brief aan de club. Er stond voor aanstaande vrijdag een vervolggesprek gepland, maar die gaat dus ook niet door. De clubiconen voelen onvoldoende basis om door te gaan met de gesprekken met de directie. Dat heeft onder meer te maken met de aanstelling van Cees Roozemond als algemeen directeur.

Roozemond werd eerder deze maand aangesteld als nieuwe algemeen directeur en dat was voor de groep Van der Velde een donderslag aan heldere hemel. "Deze move, een dag voor ons overleg, verbaast ons", zei Van der Velde destijds tegen de Leeuwarder Courant. "Ik hoop dat we morgen antwoord krijgen waarom deze aanstelling gedaan is."

In de brief valt te lezen dat het vijftal de aanstelling van Roozemond inderdaad als breekpunt ziet. 'In het gesprek met u hebben we afgesproken dat wij nog eens na zouden denken over een vervolg', schrijft het vijftal. 'We hebben daar inmiddels over gesproken, maar zien geen basis voor het alsnog oppakken van het oorspronkelijke idee. Wij waren aanvankelijk vol enthousiasme en hadden er zin in. De reactie op het voorstel heeft ons enthousiasme echter danig bekoeld. Daarnaast staat ook de wijze, waarop gekomen is tot de benoeming van een algemeen directeur, wat ons betreft de samenwerking in de weg.'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020