Bandé debuteert waarschijnlijk volgend seizoen pas voor Ajax

12 maart 2019, 12:29

Ajax telde afgelopen zomer zo'n acht miljoen neer voor Hassane Bandé, die gold als één van de grootste talenten op de Belgische velden. De Amsterdammers hebben tot nu toe echter nog weinig plezier gehad aan de twintigjarige aanvaller, die in de voorbereiding een ernstige blessure opliep. Nog altijd is Bandé niet helemaal hersteld, waardoor de kans klein is dat hij dit seizoen zijn debuut nog maakt.

De prognose was dat de zware knieblessure hem een half jaar aan de kant zou houden, maar inmiddels staat hij al acht maanden buitenspel. "Bandé traint op het veld, maar wel individueel", vertelt trainer Erik ten Hag aan Ajax Life. "Ik denk dat Hassane dit seizoen moet streven om aansluiting bij de groep te vinden. En hopelijk kan hij nog een aantal wedstrijden spelen, maar of dat realistisch is? Richting het eerste elftal is dat moeilijk in te schatten. Ik denk dat het vrij moeilijk wordt."

Waarschijnlijk maakt de aanvaller uit Burkina Faso zijn eerste officiële speelminuten voor Ajax pas volgend seizoen. In dienst van KV Mechelen, zijn vorige club, scoorde hij afgelopen seizoen twaalf keer in 27 wedstrijden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen