Ranieri laat weinig los over zijn plannen met Kluivert

12 maart 2019, 10:23   Bijgewerkt: 12 maart 2019, 10:28

De komst van Claudio Ranieri leek op het eerste oog geen goed nieuws voor Justin Kluivert. De Italiaanse trainer hanteert vaak een systeem met twee spitsen, waarin de oud-Ajacied als buitenspeler niet goed tot zijn recht zou komen. Enigszins verrassend startte Kluivert maandagavond bij Ranieri's rentree in de basis bij AS Roma. Na het gewonnen duel met Empoli (2-1) wilde de Italiaan weinig kwijt over zijn plannen met de oud-Ajacied.

Kluivert maakte tegen Empoli een prima indruk en werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald door Ranieri. Op de persconferentie na de wedstrijd werd de coach gevraagd of hij van plan is om een creatieve middenvelder op te offeren voor Kluivert of Patrick Shick. "Ik ben hier drie dagen geleden aangekomen en we hebben nog maar één trainingssessie gehad. Laat me eerst aarden, een aantal grote spelers testen en uitvogelen wat ik kan doen."

Dat Kluivert aan de bak kwam tegen Empoli, kan niet los worden gezien van de vele afwezigen bij de Romeinen. Zo ontbrak Edin Dzeko, Aleksandar Kolarov en Federico Fazio vanwege een blessure tegen Empoli. Daarnaast waren ook Daniele De Rossi en Cengiz Ünder, Javier Pastore, Lorenzo Pellegrini en Kostas Manoles vanwege een blessureleed afwezig.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen