Van Persie en Jason (7) viraal: "Ik kreeg tranen in mijn ogen"

12 maart 2019, 10:31   Bijgewerkt: 12 maart 2019, 11:45

Robin van Persie heeft zich bij zijn afscheidstournee al vaak een kindervriend getoond. Zaterdagavond was het opnieuw raak: met Jason (7) op zijn schouders betrad de doorgewinterde aanvaller het veld van de GelreDome voor het Eredivisie-treffen tussen Vitesse en Feyenoord. Het jongetje had de dag van zijn leven en de beelden gingen de wereld over.

Vader Rob wist niet dat Jason met Van Persie het veld op zou komen. "Dat zag ik pas toen ze uit de tunnel kwamen", zegt hij in De Telegraaf. De vader had de wedstrijd thuis opgenomen voor het geval zijn zoontje op beeld zou verschijnen. "Nou, ik hoefde niet te wachten totdat ik thuis kwam. De halve wereld begon me berichten te sturen. De foto's en het filmpje van Jason waren prachtig."

Het was voor Jason zijn allereerste keer in een voetbalstadion. "Je weet niet hoe hij reageert. Maar Robin deed het fantastisch. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen", aldus de vader. Van Persie zelf vond het ook een mooi moment. "Een lief mannetje. Ik vroeg aan hem of hij mij een hand wilde geven of dat ik hem moest dragen. Hij keek me aan en wees alleen naar mijn nek. Toen wist ik dat hij op mijn schouders wilde zitten. Prachtig toch? Wij kunnen als voetballers allemaal best een beetje relaxter met deze kids omgaan, vind ik."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen