De Jong weg bij De Graafschap: "De reacties waren geweldig"

12 maart 2019, 09:00

Henk de Jong is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van De Graafschap. Na het verloren uitduel met Willem II (3-2) hakte de Friese trainer de knoop door, waarna hij maandag de club over zijn besluit inlichtte. Hoewel men in Doetinchem hem graag had zien blijven, is er veel begrip voor de keuze van De Jong.

"De reacties waren geweldig. De spelers begonnen te klappen en toonden begrip. Normaal gesproken ben ik vrij emotioneel in zulke situaties. Maar nu voelde het goed. Ik heb de juiste beslissing genomen", vertelt de trainer aan De Gelderlander. Vanwege gezondheidsklachten van zijn vrouw wilde De Jong meer thuis wilde zijn. "Een verhuizing is gezien mijn gezinssituatie onmogelijk. Dan blijft er één optie over: teruggaan naar het noorden."

In zijn laatste maanden in dienst van De Graafschap gaat De Jong er alles aan doen de club in de Eredivisie te houden. Met nog negen wedstrijden te spelen bevindt de promovendus zich op de zeventiende plaats. "We gaan hier iets unieks doen met z'n allen, we gaan ons handhaven. Daar hoeft niemand ook maar één seconde over in te zitten. Ik wil hier goed afsluiten. In de toekomst hoop ik ooit terug te keren bij De Graafschap. De warmte die ik bij deze club voel, is niet normaal."

SC Cambuur

Het is nog onduidelijk wat De Jong volgend seizoen doet. De trainer hoopt op een club in zijn omgeving, waardoor hij al snel in verband wordt gebracht met een terugkeer naar SC Cambuur. Hij heeft echter (nog) geen contact gehad met de club uit Leeuwarden, waar huidige trainer René Hake over een aflopend contract beschikt. "Er speelt nog niets."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen