NAC in zwaar weer: "We hebben de supporters nodig"

12 maart 2019, 08:40

Het zijn de weken van de waarheid voor NAC Breda. Om degradatie uit de Eredivisie af te wenden, moet er snel wat veranderen bij de hekkensluiter. Gianluca Nijholt heeft nog alle vertrouwen in een goede afloop en doet in de slotfase van het seizoen een beroep op de fanatieke aanhang van NAC.

De 29-jarige middenvelder denkt dat NAC de punten in de thuiswedstrijden moet veroveren. In de laatste negen speelrondes speelt de club nog vijf keer voor eigen publiek, te beginnen met een thuisduel met FC Utrecht. "Ik verwacht en hoop ook dat het publiek vanaf Utrecht thuis vol achter het elftal gaat staan en ons erdoorheen sleept", vertelt hij in BN De Stem.

NAC won nog geen enkele keer in de tweede seizoenshelft en ligt inmiddels vijf punten achter op nummer zeventien De Graafschap. "Het hoofddoel is De Graafschap inhalen en zeventiende worden. Daar hebben wij het publiek bij nodig, zij moeten erachter gaan staan. Ik wil het nogmaals benadrukken; de supporters zijn echt een boost voor ons. Als zij het op de juiste manier doen, zoals altijd eigenlijk, geeft dat ons extra energie. Daar gaat het team beter door voetballen."

NAC treft naast Utrecht ook nog VVV-Venlo, FC Emmen, Feyenoord en PEC Zwolle in het Rat Verlegh Stadion. "We moeten het thuis doen, dat weten we. Ook al gaat het minder, we hebben de supporters deze periode echt nodig. Ik hoop dat er weer een mooie wisselwerking ontstaat de laatste thuiswedstrijden. Dan gaan we het redden, daar vertrouw ik op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen