Ihattaren op radar Marokkaanse bond: "Heel interessante speler"

12 maart 2019, 07:43   Bijgewerkt: 12 maart 2019, 08:37

Wat maandag al in Marokkaanse media circuleerde, wordt bevestigd door Mark Wotte: PSV-talent Mohammed Ihattaren staat ondanks dat hij nog maar net zijn eerste stapjes heeft gezet in het profvoetbal op de radar bij de Marokkaanse voetbalbond. "Dat is een heel interessante speler", erkent Mark Wotte tegenover De Telegraaf.

Wotte is bondscoach van het Marokkaans olympisch elftal. "Wij volgen hem al een paar jaar. Ik heb bondscoach Hervé Renard ingelicht over het debuut en de basisplaats van Ihattaren bij PSV. Zijn reactie was: 'Het is een fantastisch talent en hij zou zeer welkom zijn, maar het gaat niet eenvoudig worden'", gaat hij verder.

"In het geval van Ihattaren is het laatste wat ik ervan gehoord heb dat hij heeft aangegeven bij de Nederlandse jeugdploegen te willen blijven en nu geen definitieve beslissing te willen nemen. Als een speler of iemand uit zijn omgeving zoiets aangeeft, gaan we hem niet elke dag bellen. Uiteindelijk moeten jongens er klaar voor zijn om zelf een beslissing te nemen. Totdat we daarover een signaal krijgen, laten we hen met rust", aldus de trainer.

Als de zeventienjarige middenvelder zijn stormachtige ontwikkeling doorzet, lijkt het een kwestie van tijd alvorens hij een keuze moet maken tussen een interlandcarrière bij Nederland of Marokko. Ihattaren zou niet de eerste zijn die zo'n keuze moet maken. De afgelopen jaren kozen onder anderen Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi ervoor om uit te komen voor Marokko.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen