Guardiola ziet Man City als 'tiener' in de Champions League

11 maart 2019, 16:04

Manchester City wordt na de uitschakeling van Real Madrid gerekend tot één van de favorieten voor de Champions League-winst, maar Pep Guardiola denkt daar anders over. De Spaanse oefenmeester van The Citizens is van mening dat er clubs zijn die meer kans maken om het miljardenbal te winnen. "We zijn nog steeds tieners in dit toernooi", aldus de trainer.

"We moeten dromen en hoog mikken, maar tegelijkertijd beseffen dat andere teams hetzelfde doen", zegt Guardiola op de persconferentie in aanloop naar de returnwedstrijd in de achtste finale tegen Schalke 04. Het heenduel in Gelsenkirchen eindigde in een 2-3 overwinning voor Manchester City, dat een tegenstander treft die in het nieuwe jaar nog geen enkele (!) wedstrijd won.

Toch rekent Guardiola zich niet rijk. "In het eerste duel met Schalke hadden we geluk. We kwamen met 2-1 achter, speelden met tien man en hadden ook zomaar met 3-1 of 4-1 kunnen verliezen. En wie had verwacht wat er vorige week allemaal gebeurde", doelt de Spanjaard op de stunt van Ajax bij Real Madrid en de zege van Manchester United bij Paris Saint-Germain. "Men denkt dat de competitie makkelijk is nu Real Madrid niet meer meedoet. Natuurlijk waren zij de favoriet, maar er zijn nog veel geweldige clubs die verslaan moeten worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen