'Sar' en Overmars maandenlang bedreigd door zaakwaarnemer

11 maart 2019, 15:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars zijn maandenlang gestalkt en bedreigd door een behoorlijk gefrustreerde zaakwaarnemer. De dertigjarige Stefano van D. zocht de directieleden op in hun woonplaats en liet zijn visitekaartje met niet al te fijne teksten achter onder de ruitenwissers van de auto's van beide heren.

Volgens het Openbaar Ministerie kregen meerdere directieleden mails, brieven en appjes met dreigende teksten. Van D, die eerder al eens vier jaar vastzat, schreef onder meer dit. "Ik kom je vroeg of laat tegen op straat, de supermarkt of de hockeyclub. Hoe jij en M. mijn stiefzoon kapot hebben gemaakt, ga ik hetzelfde doen bij jullie kinderen."

Ajax wil over het motief van de verdachte niets kwijt. Van D. was ten tijde van de bedreigingen onder meer de zaakwaarnemer van Mees de Wit, die de vorige zomer Jong Ajax verruilde voor Sporting Portugal. Dringende verzoeken om aan het adres van de zaakwaarnemer om zich niet meer op De Toekomst te vertonen, sloeg hij in de wind.

Woensdag wordt de zaak behandeld in de rechtszaak in Amsterdam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen