Speler van de Week: Neres knokt zich terug bij Ajax

11 maart 2019, 15:02   Bijgewerkt: 11 maart 2019, 15:08

Hij was een periode zijn plek bij de eerste elf kwijt, maar David Neres heeft zich helemaal teruggeknokt in het basisteam van Ajax. De Amsterdammers besloten in januari een miljoenenbod uit China op de Braziliaanse aanvaller te weigeren, wat met de kennis van nu een wijs besluit is geweest. Neres past perfect in het spelletje dat Erik ten Hag wil spelen en was afgelopen weekend met twee doelpunten tegen Fortuna Sittard belangrijk voor zijn ploeg. Dat levert hem de titel van Speler van de Week van FCUpdate.nl op.

'43 miljoen euro geboden op David Neres', kopte De Telegraaf twee maanden geleden, toen de Ajax-selectie zich in de Verenigde Staten bevond ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Braziliaanse aanvaller had de duurste speler in de de geschiedenis van Ajax kunnen worden – Frenkie de Jong was toen nog niet verkocht aan FC Barcelona – maar de Amsterdamse club besloot niet in te gaan op het Chinese bod. Een opmerkelijke beslissing, zeker in ogenschouw nemend dat Neres op dat moment niet meer zeker was van een plek in het basisteam van Ten Hag.

Omdat Ajax geen noodzaak had spelers te verkopen, de Diego Lainez-transfer afketste en de club de sportieve ambities wilde waarmaken, mocht Neres niet vertrekken. De Braziliaan begon ook als reservespeler aan het tweede deel van het seizoen, maar kreeg een maand geleden tegen NAC Breda (5-0) weer een kans in de basis. Het vertrouwen van Ten Hag behield hij, want ook in de daaropvolgende competitiewedstrijden en de dubbele Champions League-ontmoeting met Real Madrid stond de 22-jarige Braziliaan aan de aftrap.

Neres zal komende zomer ongetwijfeld één van de vele Ajax-spelers zijn aan wie veel wordt getrokken. De interesse in de Braziliaan kan de komende weken alleen maar toenemen als de Amsterdammers het Champions League-avontuur en de strijd om de lands- en bekertitel voortzetten. Daarnaast kan Neres zich binnenkort op een tweede internationaal podium laten zien: door een blessure van Vinicius Juníor mag de Ajacied zich aan het einde van de maand melden bij het Braziliaans elftal, dat oefent tegen Panama en Tsjechië. Neres, die zelf sprak van de mooiste week uit zijn voetballoopbaan, is terug van weggeweest en er staat hem nog veel moois te wachten.

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen