SC Heerenveen
0 – 0
Fortuna Sittard

Lyon zou Memphis eerder laten gaan dan Fekir of Aouar

Lyon zou Memphis eerder laten gaan dan Fekir of Aouar

11 maart 2019 – Memphis Depay ambieert een stap naar een absolute topclub, maar het is nog onzeker of Olympique Lyon de Nederlandse aanvaller laat gaan. Voorzitter Jean-Michel Aulus is voornemens een leegloop te voorkomen, al geeft hij wel toe dat hij eerder Memphis dan één van zijn andere sterspelers zou laten gaan.

In een interview met Téléfoot bespreekt Aulas onder meer de drukke zomerse transferwindow die Lyon te wachten staat. Naast Memphis staan ook Nabil Fekir en Houssem Aouar op de lijstjes van Europese grootmachten. "We zullen slechts van één speler afscheid nemen. Ik weet nog niet wie, want ik denk dat veel spelers op interesse van andere clubs kan rekenen. We zullen rekening houden met de aanbiedingen en de wensen van de spelers. Ik heb 32 jaar ervaring en weet dat mijn eigen wensen niet altijd doorslaggevend zijn", begint Aulas.

De voorzitter ziet liever Memphis dan Fekir of Aouar vertrekken. "We doen enorm veel moeite om Nabil, onze wereldkampioen, te overtuigen om te blijven. Houssem maakt deel uit van de plannen om in een van de komende jaren een Europese prijs te pakken", vervolgt Aulas. "Het is voor ons makkelijker om Memphis te laten gaan dan Nabil of Houssem."

gerelateerd