ErediVisie: VIP, Van de Reeks, Vlammers en Fortuna

11 maart 2019, 11:30   Bijgewerkt: 11 maart 2019, 13:17

Na de legendarische zege van Ajax in Madrid was afgelopen weekend alles weer zoals de laatste tijd: Ajax won ruim, PSV won iets moeizamer dan voor de winter, Feyenoord had het uit weer lastig en bij duels van Heerenveen vallen veel goals. Verder heeft Willem II zijn eigen VIP, was het vrijdagavond weer niet zo boeiend en kreeg Fortuna Sittard weer een tik. Zoals Mickey van der Hart tegen AZ duiken we door de afgelopen speelronde in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.

Willem II's VIP

Na het vertrek van Fran Sol leek er voor Willem II een zwarte periode aan te breken: wat moesten de Tilburgers zonder de Spaanse goalgetter? In zijn kielszog werd ook Donis Avdijaj buiten de selectie gelaten, maar de loodzware erfenis is krankzinnig goed opgepakt. Marious Vrousai – hij begon met een treffer in de derby met NAC Breda –, de veelscorende Alexander Isak en Vangelis Pavlidis hebben in korte tijd de naam van Sol doen verstommen in Tilburg. Samen waren ze verantwoordelijk voor negen van de veertien doelpunten van Willem II na de winterstop en gaven daarbij ook nog eens zeven (!) assists. 'Barça had MSN, Real had BBC. Wij hebben VIP!', kopte de club op het twitteraccount. Knap gedaan!

{image[332979][right-half][]}Vlammers on fire

In een wisselvallig seizoen is het topduo Michel Vlap-Sam Lammers de constante factor bij sc Heerenveen. Zoals wel vaker wist Vlammers zaterdag op bezoek bij ADO Den Haag de Friese harten te verwarmen. Het tweetal was betrokken bij alle doelpunten van Heerenveen. De eerste goal produceerden zij samen: na goed voorbereidend werk van Lammers opende Vlap de score. Halverwege de tweede helft krulde de aanvallende middenvelder een vrije trap tegen de touwen en in de slotfase besliste de PSV-huurling met een intikker de wedstrijd. Met nog negen speelrondes te gaan staan beide spelers al op veertien doelpunten. Daarnaast verzorgden zij samen negen assists.

Van de Reeks

Donny van de Beek schreef door zijn optreden tegen Fortuna Sittard een bijzonder record op zijn naam: hij is de eerste speler sinds Frank de Boer in 1995 die 64 wedstrijden achter elkaar in actie kwam voor Ajax. De Ajacied was in het eerste van de Amsterdammers nog nooit geschorst, heeft ook zelden blessures en is dan ook blij met zijn record. "Dat is mooi, bijzonder", zei hij tegenover De Telegraaf. Om het record alleen in handen te krijgen moet Van de Reeks overigens nog even door voetballen: de serie van De Boer eindigde na 113 wedstrijden. 

{image[333017][left-half][]}Limburgs gatenkaas

De hosannastemming in Sittard is in 2019 helemaal verdwenen. De Limburgers maken een vrije val op de ranglijst en staan nog maar één punt boven de degradatiezone. Fortuna leed zondag op bezoek bij Ajax (4-0) de zoveelste forse nederlaag in de tweede seizoenshelft. Na de winterstop incasseerde Fortuna in zes (!) van de acht wedstrijden minstens vier doelpunten. Daardoor heeft de promovendus in het nieuwe jaar al net zoveel goals tegen gekregen als in de eerste seizoenshelft: dertig. Het groot aantal tegendoelpunten heeft alles te maken met de enorme defensieve zorgen waarmee Fortuna kampt. Door blessures en schorsingen verandert de samenstelling van de verdediging continu en zowat elk nieuw centraal duo dat gevormd wordt, lijkt niet te voldoen. De vele defensieve fouten die gemaakt worden, zoals die van Michael Pinto in Amsterdam, helpen de dolende club natuurlijk ook niet...

Vrijdag – slaapavond

Het Eredivisie-geweld barst normaliter altijd op vrijdagavond al los, maar de afgelopen weken niet. Er werd weliswaar gespeeld, maar spektakel was er vrijwel niet. FC Utrecht en FC Groningen konden dit weekend niet overtuigen, terwijl een week eerder De Graafschap en ADO Den Haag het publiek maar amper konden vermaken. Ook VVV-Venlo en Heracles Almelo maakten er de speelronde daarvoor geen spektakel van op de vrijdagavond, terwijl Giovanni Troupée zeven dagen daarvoor de enige doelpuntenmaker was in Den Haag tegen PEC Zwolle. Hopelijk zorgen Fortuna Sittard en FC Emmen komend weekend eindelijk weer eens voor een leuke vrijdagavond, want dat is alweer even geleden.

En dan nog even dit...

Bijzonder gras in Emmen

Goede passer van Feyenoord

Mark Rutte een wolf in schaapskleren?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen