Van Hanegem hoopt dat Kökcü in Feyenoord-basis blijft

11 maart 2019, 07:57

Als het aan Willem van Hanegem ligt, dan blijft Orkun Kökçü basisspeler bij Feyenoord. De achttienjarige middenvelder kreeg wederom een kans in de basis bij de Rotterdammers, ditmaal vanwege de blessure van Tonny Vilhena. Hij maakte echter veel indruk op De Kromme, die hem dan ook niet meer zou wisselen.

Dat schrijft Van Hanagem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Feyenoord speelt nog negen wedstrijden, ik zou het vreemd vinden als hij nog uit het elftal zou verdwijnen", aldus Van Hanegem. "Voor de nieuwe trainer Jaap Stam zou het straks wel lekker zijn als Kökcü al twee maanden heeft meegedraaid in de Eredivisie."

Het talent was tegen Vitesse verantwoordelijk voor het enige doelpunt van Feyenoord en maakte - net als in eerdere optredens - een prima indruk. Toch moet het nog wel een stuk beter, vindt Van Hanegem. "Hij komt altijd in de bal, terwijl de diepte zoeken achter Robin van Persie soms een betere optie is. En ik zie hem voortdurend richting spelsituaties bewegen waar hij met een beetje ervaring straks zal wegblijven."

Toch denkt het Feyenoord-icoon dat Kökcü 'ver kan komen' en dat die stappen gezet moeten worden onder de nieuwe coach Stam. "Bij Feyenoord moeten spelers weer eens beter worden in plaats van minder. Tot die laatste categorie reken ik inmiddels ook Jeremiah St. Juste. Die speelt zo zwak, terwijl ik vond dat die gozer volop potentie had."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen