Van der Sar wil dat Overmars bij Ajax blijft: "Hij is happy"

11 maart 2019, 07:46

Edwin van der Sar heeft goede hoop dat Marc Overmars 'gewoon' verbonden blijft aan Ajax. De algemeen directeur van de Amsterdammers stelt dat zijn directe collega gelukkig is in de Johan Cruijff ArenA en dat een overgang naar Arsenal voorlopig niet aan de orde is. "Het zou kunnen dat hij daar een gesprek heeft gehad, maar praten staat vrij", aldus Van der Sar.

Dat vertelde de directeur bij Studio Voetbal. "Marc is happy hier. Hij heeft een bepaalde vrijheid en vertrouwen", aldus Van der Sar, die de gesprekken van de directeur voetbalzaken bij Arsenal niet ontkent. "Maar hij heeft een commitment aan Ajax. Marc, ik en de directie willen de club omhoog brengen. We willen dat het goed staat als we ooit een keertje een zetje krijgen of zelf stoppen."

Monchi, tot voorkort technisch directeur bij AS Roma, zou ook in beeld zijn bij Arsenal. Mocht hij het niet worden, dan is de kans groot dat Arsenal uitkomt bij Overmars. "Ik weet dat Marc Ajax heel hoog heeft zitten. Het is heel belangrijk dat hij behouden blijft", aldus Van der Sar, die met Ajax voorlopig nog niet uitgebouwd is.

"Wij willen structureel aanhaken bij de Europese top: halve finale of finale in de Europa League of overwinteren in de Champions League. De kwartfinale nu is misschien voor op schema, maar je hebt als Nederlandse club niet meer de tijd om te bouwen. Dat succes moet je nu grijpen", vindt hij.

Lees ook: 'Zoekend Arsenal heeft Ajax-directeur Overmars in het vizier'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen