Real Madrid overleeft knotsgek begin en spoelt Ajax-kater weg

10 maart 2019, 22:45

Met kunst- en vliegwerk heeft Real Madrid zondagavond het uitduel met Real Valladolid tot een goed einde gebracht. De Madrilenen overleefden een krankzinnige slotfase waarin de thuisploeg pas na vier pogingen op voorsprong kwam. Uiteindelijk trok De Koninklijke de wedstrijd naar zich toe: 1-4. Zo eindigt de rotweek van Real Madrid toch met een positieve noot.

De mokerslag van de uitschakeling in de Champions League dreunde de voorbije dagen na in Madrid. Spaanse media speculeerden na de 1-4 zege van Ajax zelfs over het ontslag van Santiago Solari, die in Valladolid nog gewoon op de bank zat. De Argentijnse trainer zag zijn ploeg in de eerste fase van de wedstrijd compleet overlopen worden door de degradatiekandidaat.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd kreeg Valladolid een strafschop en scoorde het twee keer. De penalty werd echter gemist en de doelpunten werden wegens buitenspel afgekeurd. Na een halfuur kreeg de thuisploeg loon naar werken en zorgde Anuar voor het openingsdoelpunt. Lang kon Valladolid niet van de voorsprong genieten, want na een flinke fout van doelman Jordi Masip maakte Raphaël Varane van dichtbij de gelijkmaker.

Na rust kwam Real Madrid een stuk beter voor de dag. Vroeg in de tweede helft maakte Karim Benzema vanaf de strafschopstip de 2-1. Vervolgens boorde de Franse spits de hoop van Valladolid de grond in door zijn tweede van de avond te maken. Ondanks dat Casemiro tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg, bleef Real Madrid in de slotfase simpel overeind. Door een doelpunt van Luka Modric boekten de Madrilenen zelfs een ruime en behoorlijk geflatteerde 1-4 zege.

Hoewel Solari in Valladolid gewoon voor de groep stond, is het hoogst onzeker of hij over een week nog steeds op de bank zit. Onder zijn hoede is Real Madrid afgehaakt in de titelstrijd, uitgeschakeld in de Copa del Rey en uit de Champions League gekegeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen