Arsenal maakt einde aan ongeslagen reeks Man United

10 maart 2019, 19:26

Manchester United heeft zondagavond zijn eerste competitienederlaag onder Ole Gunnar Solskjaer geleden. Op bezoek bij Arsenal ging de ploeg van de Noorse trainer met 2-0 onderuit. Een fout van David de Gea leidde de nederlaag van United in; hij verkeek zich flink op een schot van Granit Xhaka.

Het doelpunt van de Zwitserse middenvelder viel na twaalf minuten. Xhaka besloot zijn geluk te beproeven en schoot vanaf een meter of 25. De Gea schatte de bal verkeerd in en kon zijn fout niet meer herstellen. Vlak voor de openingstreffer had Manchester United het aluminium geraakt. Van dichtbij schoot Romelu Lukaku - midweeks in de Champions League nog twee keer trefzeker tegen PSG (1-3) - op de lat.

In Parijs had United het geluk aan zijn zijde, maar in Londen niet. Na twintig minuten raakten de bezoekers voor de tweede keer het houtwerk. Met een geplaatst schot schoot Fred op de paal. De wedstrijd was redelijk in evenwicht, wat niet tot uitdrukking kwam in de score. Twintig minuten tijd besliste Pierre-Emerick Aubameyang het duel in het voordeel van Arsenal. De spits schoot raak uit een penalty, versierd door Alexandre Lacazette.

Door de zege doet Arsenal uitstekende zaken in de strijd om een Champions League-ticket. De Londense club doet een directe concurrent pijn, stijgt naar de vierde plaats en profiteert optimaal van het puntenverlies van Tottenham Hotspur en Chelsea. De zege is een flinke opsteker voor Arsenal, dat midweeks nog in de Europa League verloor van Stade Rennes (3-1).