Glas half vol voor Wormuth: "We hadden ook kunnen verliezen"

10 maart 2019, 17:53

Frank Wormuth kan leven met het punt dat Heracles Almelo zondag overhield aan de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De Heraclieden kwamen in Drenthe op voorsprong, maar moesten na de rode kaart van Tim Breukers de verdedigende stellingen innemen. Vijf minuten voor tijd viel de 1-1 alsnog.

Het kantelpunt in de wedstrijd was de rode prent van Breukers, die vlak voor rust na twee gele kaarten moest inrukken. "Het is jammer van de rode kaart. Ik heb niet gezien of beide gele kaarten terecht waren. Daardoor moesten we omschakelen naar Plan B", vertelt Wormuth aan FOX Sports.

Het tiental van Heracles hield het bijna een helft vol, maar kon niet voorkomen dat Sven Braken vlak voor tijd de gelijkmaker scoorde. "We hebben het compact gehouden en uiteindelijk krijgen we nog wel een goal tegen, maar we hadden ook kunnen verliezen. Ik heb in Nederland geleerd dat het glas half vol is in plaats van half leeg. Dus ik denk dat ik mijn team een compliment kan geven en tevreden kan zijn met 1-1.''