Hazard redt met fraaie treffer een punt voor Chelsea

10 maart 2019, 17:00

Chelsea heeft met het oog op de strijd om de Champions League-ticket slechte zaken gedaan. De ploeg van trainer Maurizio Sarri had de top vier kunnen binnendringen, maar kwam zondag voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers. De Londense club kwam nog goed weg met een remise, want de gelijkmaker van Eden Hazard viel pas in blessuretijd.

Na de overwinningen op Tottenham Hotspur, Fulham en Dinamo Kiev was het vertrouwen wat toegenomen bij Chelsea. De Londense zag daarnaast nummer drie Tottenham Hotspur zaterdag tegen Southampton (2-1) wéér punten liggen, waardoor Chelsea de stadsgenoot bij een zege op Wolverhampton Wanderers tot drie punten had kunnen naderen. Kunnen, want de overwinning kwam er niet op Stamford Bridge.

Chelsea trad nochtans in de sterkste formatie aan tegen de promovendus, die knap meedraait in de subtop van de Engelse competitie. Het eerste bedrijf verliep zonder grote kansen voor beide teams. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar slaagde er niet in een gaatje in de defensie van de bezoekers te vinden. Tien minuten rust werd de ban gebroken door Raúl Jiménez. De Mexicaan stond aan het einde van een snelle tegenaanval van Wolves en passeerde Kepa Arrizabalaga met een stift.

Chelsea ging na de 0-1 op jacht naar de gelijkmaker, die pas in de blessuretijd viel. Hazard toonde zijn individuele klasse, speelde zichzelf vrij en schoot vanaf een meter of twintig raak in de lange hoek. Chelsea blijft door de zege steken op plek zes, maar heeft de concurrentie nog altijd in het vizier. Na de wedstrijd tussen Manchester United en Arsenal, die later op de zondag spelen, hebben The Blues een wedstrijd minder gespeeld dan de clubs die boven ze staan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!