Stam helpt Feyenoord een handje: "Daar denk ik niet aan"

10 maart 2019, 15:59   Bijgewerkt: 11 maart 2019, 15:36

Jaap Stam veroverde zondag met PEC Zwolle niet alleen een punt tegen AZ (0-0), maar bewees ook zijn toekomstig werkgever een goede dienst. Door de de remise zijn de Alkmaarders slechts een punt dichter bij Feyenoord gekomen. AZ heeft de voorbije tijd meerdere malen aangekondigd een aanval op de derde plaats van de Rotterdamse club te willen doen.

Met het bloedeloze gelijkspel heeft Stam zijn nieuwe club een handje geholpen. "Daar denk ik op dit moment niet aan. Voor Feyenoord is het mooi, maar voor ons is het punt heel belangrijk", aldus Stam in gesprek met de NOS. PEC Zwolle had zelfs de volle buit kunnen pakken tegen AZ, maar een sterke eerste helft werd niet beloond met doelpunten.

"Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft domineerden wij. De tweede helft wilden we zo doorgaan, maar we stopten met voetballen. Dat heeft niet alleen met AZ te maken, maar ook met onze intensiteit. Zo'n eerste helft vergt kracht", vervolgt Stam, die met de Zwollenaren naar de dertiende plaats is gestegen.

De club uit Overijssel focust zich nu op de verzette wedstrijd tegen Ajax, die woensdag gespeeld wordt. Binnen een week zal PEC Zwolle drie wedstrijden spelen. "Vanuit het verleden ben ik dat gewend, maar voor de ploeg is het pittig. Deze wedstrijd tegen AZ kost kracht en energie, maar we hebben een brede selectie en zullen keuzes moeten maken naar de wedstrijd van woensdag tegen Ajax", besluit Stam, die lijkt aan te kondigen een aantal spelers rust te geven in Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen