The Sunday Times: Qatar betaalde 783 miljoen voor WK

10 maart 2019, 13:05

Het binnenhalen van het WK heeft Qatar een slordige 783 miljoen euro gekost. Dat meldt The Sunday Times. Volgens de krant is een groot deel van het naar de FIFA overgemaakte bedrag vermomd onder de noemer 'bod op de televisierechten van de WK's 2026 en 2030.'

The Sunday Times deelt de 783 miljoen euro op in twee delen. Het eerste deel, 356 miljoen euro, werd in 2010 overgemaakt naar de wereldvoetbalbond. Dat was met moment dat duidelijk werd dat Qatar de organisator werd van het wereldkampioenschap. De overgebleven 427 miljoen volgden vier jaar later. De FIFA kreeg het geld als bod voor de tv-rechten van de WK's in 2026 en 2030, maar The Sunday Times is van mening dat het een extra betaling was om zeker te zijn van de organisatie.

Onderzoeken van onder meer Michael Garcia, voormalig ethisch onderzoeker bij de FIFA, stuiten voortdurend op tegenwerking vanuit de bond. Inmiddels is duidelijk dat er een serieus plan klaar ligt om het WK niet alleen in Qatar, maar ook in buurlanden te organiseren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen