Willem II wint en neemt afstand van degradatiezone

9 maart 2019, 22:58

Onnodig moeilijk verging het Willem II tegen De Graafschap, maar de Tilburgers boekten wel een zege (3-2) en nemen afstand van de degradatiezone. Willem II liet de bezoekers uit Doetinchem tot twee keer toe terugkomen in de wedstrijd en bleef het tegen het einde spannend.

Bij de Graafschap ontbrak Hidde Jurjus vanwege de blessure die hij vorige week opliep tegen ADO Den Haag. Vermoedelijk zal het nog zes weken duren voor hij weer onder de lat staat bij de Graafschap. In zijn plaats startte vandaag Nigel Bertrams, die tussen 2015 en 2017 nog onder contract stond bij de Tilburgers.

Jurjus zag vanaf de tribune hoe beide ploegen erg fel aan de wedstrijd begonnen en hoog druk zetten, waardoor het spel in de beginfase van de wedstrijd vooral plaatsvond op het middenveld. Echter, al snel was het Willem II dat de wedstrijd in handen nam en de Graafschap terugdrong. Het creëren van grote kansen ging eerst echter lastig, omdat de Tilburgers rond het strafschopgebied van de Graafschap in een trechter liepen en geen mogelijkheid hadden een schot te lossen. De 1-0 voor Willem II viel dan ook niet uit een direct schot, maar uit een mislukt schot. Vangelis Pavlidis raakte de bal niet goed, maar zijn schot kwam toevallig tegen het lichaam van Alexander Isak, die de bal onbewust het doel inwerkte en Bertrams daarbij kansloos liet.

Ook de 2-0 kwam op naam van Isak, nadat hij weggestuurd werd door keeper Timon Wellenreuther, het duel won van Bart Straalman en de bal opnieuw langs Bertrams schoof. Bij vlagen was de jonge spits ongrijpbaar voor de Doetinchemse verdediging, en de Graafschap mocht van geluk spreken dat Willem II niet al snel op 3-0 kwam. De 2-1 van de Graafschap uit een corner kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen, maar was wel een kantelpunt in de eerste helft.

Waar de Graafschap eerst duidelijk de zwakkere ploeg was en weinig aan aanvallen toekwam, kregen de mannen van Henk de Jong na het doelpunt meer balbezit en kwamen de bezoekers vaker op de Tilburgse helft. 

Na rust bleef het een erg open wedstrijd, waarin beide ploegen fel druk zetten. De ruimtes op het middenveld waren vaak erg klein, waardoor het spel vooral via de vleugels ging. Beide ploegen lieten bij tijd en wijle mooie, korte combinaties zien, waardoor het spel wel erg attractief was, maar weinig effectief. Fernando Lewis (foto) was echter wel effectief, toen hij als centrale verdediger spelend, rond de middellijn werd weggestuurd en na een mooie solo de 3-1 mocht binnenschieten. Enkele minuten later stond het alweer 3-2, toen Diego Palacios na een domme overtreding een penalty veroorzaakte. Youssef El Jebli schoot het buitenkansje hard binnen.

De ploeg van Adrie Koster mocht het zichzelf dan ook aanrekenen dat het in de slotfase nog spannend werd. Ted van de Pavert werd zelfs nog naar voren geschoven om als stormram te fungeren en claimde nog een strafschop, nadat hij in het strafschopgebied neergetrokken zou zijn. Het mocht echter niet meer baten, en de Graafschap kon niet tot een derde goal komen. Zo blijft de Graafschap in de gevarenzone staan, en mag Willem II eindelijk weer omhoog kijken.

Opstellingen en beoordelingen:

Willem II: Timon Wellenreuther 6; Damil Dankerlui, Fernando Lewis 6,5, Jordens Peters 6, Diego Palacios 5,5; Pol Llonch 6,5 (70. Vurnon Anita 6), Renato Tapia 6,5 , Daniel Crowley 7 (89. Dries Saddiki -); Marios Vrousai 7, Alexander Isak 7,5, Vangelis Pavlidis 7.

De Graafschap: Nigel Bertrams 6,5; Leeroy Owusu 6, Bart Straalman 5,5, Ted van de Paver 6t, Jordy Tutuarima 6,5; Javier Vet 6,5 (70. Erik Bakker 5,5), Youssef El Jebli 6, Azor Matusiwa 5,5; Furdjel Narsingh 6 (63. Daryl van Mieghem -), Nabil Bahoui 6,5, Delano Burgzorg 6,5.

Man of the Match: Alexander Isak 

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen