Weghorst hunkert naar Oranje: "De vorm is goed, heel goed"

9 maart 2019, 21:19

Wout Weghorst hunkert naar een terugkeer in het Nederlands elftal. De spits van VfL Wolfsburg, dit seizoen goed voor tien doelpunten, hoopt dat zijn vorm en doelpunten Ronald Koeman overtuigen. "De vorm is goed, heel goed. Ik merk dat ik stappen maak", zegt Wolfsburg.

"De voorselectie is mooi, maar ik wil weer heel graag onderdeel uitmaken van Oranje", zegt Weghorst in gesprek met FOX Sports. "Het gaat goed met mij en ben belangrijk voor de ploeg. Ik voel dat ik me ontwikkel, maar op dit moment overheerst de teleurstelling van de nederlaag."

Weghorst ging zaterdag met 6-0 onderuit bij Bayern München. "Waardeloos, echt waardeloos. Het begin ging gelijk op. Wij kregen zelfs de eerste grote kans. Dat moet een doelpunt zijn. Als je de bal direct afspeelt op mij, sta ik denk ik vrij voor de keeper. Uiteindelijk zie je het kwaliteitsverschil, want dat is er absoluut."

De spits baalde wel dat Wolfsburg zich naar de slachtbank liet lijden. "De innerlijke overgave om niet af te gaan, heb ik gemist", vindt Weghorst. "In de tweede helft heb ik de schroom van mij afgegooid door ballen vast te houden en duels te winnen. Het ging vrij aardig, maar we zijn zo slordig voorin en zo onzuiver aan de bal. Het waren veel verloren meters, maar het gaat hier niet om mij, maar om het team. Ik verricht graag ondankbare arbeid, maar niet als je met 6-0 afgaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen