VVV-Venlo wint in eigen huis met minimaal verschil van Excelsior

9 maart 2019, 20:30   Bijgewerkt: 9 maart 2019, 20:39

VVV-Venlo heeft na drie nederlagen op rij weer eens gewonnen. In de eigen Koel maakte één doelpunt, van Jonathan Opoku, op slag van rust het verschil. Een gelijkspel was gezien de verhoudingen op het veld zeker terecht geweest. Door de overwinning verruilt VVV het rechterrijtje in ieder geval voor even voor het linkerrijtje.

VVV-Venlo trad aan mét Moreno Rutten (een aanvankelijke schorsing werd deze week succesvol aangevochten), maar zonder de zieke trainer Maurice Steijn. Opvallend detail was dat de Venlonaren dat voor de eerste keer sinds de eerste speelronde vanuit het rechterrijtje deden.

De eerste mogelijkheid van het duel was voor VVV'er Jonathan Opoku, die Excelsior-keeper Alessandro Damen testte met een schot van afstand. Dat hadden de ploeggenoten van Damen tijdens de warming-up ook al gedaan, dus de inzet leverde geen gevaar op. Aan de andere kant redde Lars Unnerstall prima op een inzet van Marcus Edwards.

Daarna speelde het duel zich lange tijd vooral af op het middenveld. Beide ploegen kregen kansen, zo redde Damen op een kopbal van VVV'er Christiaan Kum en loste Opoku opnieuw een schot. Aan de andere kant was Excelsior er dichtbij. Luigi Bruins legde een voorzet laag terug, Jeffry Fortes schoot daarop nét naast.  Op het moment dat beide ploegen met de befaamde brilstand de rust in leken te gaan, kwam er toch nog een doelpunt. Ali Messaoud hield de opkomende Moreno Rutten vast en Opoku kopte de vrije trap vanaf de zijkant van het veld vervolgens beheerst in de lange hoek: 1-0.

Na rust liet VVV de gasten uit Rotterdam komen en loerde het op de counter. Het was dan ook weinig verwonderlijk dat de Rotterdammers de beste kansen kregen. Vlak na rust was Messaoud er met een verraderlijk schot in de korte hoek dicht bij, zo'n tien minuten later mocht Ryan Koolwijk op een gevaarlijke plek een vrije trap nemen, maar de aanvoerder schoot de bal kiezelhard in de VVV-muur.

Scheidsrechter Kevin Blom strooide in het eerste kwartier na rust met gele kaarten, wat ook wel aangaf dat het duel iets grimmiger werd. Het Venlose publiek werd op maar weinige Venlose aanvallen getrakteerd, iets wat werd beantwoord met de kreet 'voetballen, voetballen'. Invaller Elías Már Ómarsson kreeg vervolgens de twee grootste kansen. De IJslander zag een kopbal, na een voorzet van Messaoud, allereerst prima gepareerd door Unnerstall.

Een kleine tien minuten voor tijd ging een schot van de invaller nét voorlangs. Jerdy Schouten, uitblinker aan Excelsior-zijde, schoot twee minuten voor tijd nog een meter naast. Dat bleek even later de laatste kans van de wedstrijd, waardoor VVV na drie nederlagen op rij het zoet van een overwinning weer eens mocht proeven en het gat met Excelsior vergroot naar zes punten. De Kralingers blijven desondanks vooralsnog boven de rode streep.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 7,5; Christiaan Kum 6, Damian van Bruggen 6,5, Nils Röseler 6,5, Moreno Rutten 7; Peter van Ooijen 6,5 (71. Evert Linthorst -), Danny Post 6,5, Ralf Seuntjens 6; Patrick Joosten 6,5, Peniel Mlapa 6; Jonathan Opoku 6 (88. Jay-Roy Grot -)

Excelsior: Alessandro Damen 6,5; Lorenzo Burnet 6,5 (86. Mikael Anderson -), Thomas Oude Kotte 6,5, Jurgen Mattheij 6, Jeffry Fortes 6; Ryan Koolwijk 6, Ali Messaoud 5,5 (76. Denis Mahmudov -), Jerdy Schouten 7; Luigi Bruins 6,5, Mounir El Hamdaoui 6 (73. Elías Már Ómarsson -), Marcus Edwards 6,5

Man of the Match: Lars Unnerstall

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen