Pochettino bekritiseert Tottenham Hotspur: "Dit is onze realiteit"

9 maart 2019, 19:35

?Mauricio Pochettino baalt flink van zijn eigen ploeg na de 2-1 nederlaag tegen Southampton. De Argentijnse trainer - die vanwege een schorsing niet op de bank zat - is met name kritisch op de mentaliteit van zijn spelers. Tottenham Hotspur was tot voor kort verwikkeld in de titelrace, maar moet nu alle zeilen bijzetten om bij de eerste vier te eindigen.

Tegen Southampton kwam de Londense club halverwege de eerste helft op 0-1 door een doelpunt van Harry Kane. Tottenham kreeg voor rust mogelijkheden om meer goals te maken, maar de kansen werden niet afgemaakt. In het tweede bedrijf ging het mis voor de bezoekers, die werden overrompeld door de thuisploeg. Southampton strafte de slechte helft van Tottenham af en scoorde twee keer.

"Het is zó lastig te begrijpen waarom wij na rust zo anders speelden dan in de eerste helft. In de tweede helft namen we het niet serieus. Ik wil mijn team niet te veel bekritiseren, maar ik vind het lastig te accepteren dat we een wedstrijd met 2-1 verliezen nadat we in de eerste helft volledige controle hadden en misschien 3-0 of 4-0 hadden moeten staan", aldus Pochettino in Engelse media.

Tottenham behoudt de derde plaats, maar voelt de hete adem van de concurrentie. Manchester United kan zondag in punten gelijk komen, Arsenal kan de stadsgenoot tot één punt naderen en Chelsea is Tottenham in verliespunten zelfs voorbij. "Dit is onze realiteit. We moeten ons realiseren dat we het heel lastig krijgen als we niet met dezelfde intensiteit spelen als in de Champions League", aldus Pochettino, die de voorsprong op de concurrentie als sneeuw voor de zon heeft zien verdwijnen. "We strijden met grote teams en hadden een grote voorsprong. Welkom in de realiteit: nu staan we onder druk om wedstrijden te winnen. Het wordt een zwaar karwei voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen