Heerenveen zeer wisselvallig: "Ik noem het een bijzonder seizoen"

9 maart 2019, 16:13

sc Heerenveen is bezig aan een seizoen dat gekenmerkt wordt door wisselvalligheid. De Friezen maken veel goals, maar krijgen ook veel doelpunten tegen. Aanvoerder Daniel Høegh hoopt dat het wat vaster wordt bij de Friezen.

Enkele weken geleden stond Heerenveen nog in de degradatiezone, maar inmiddels staat de ploeg in het linkerrijtje. De laatste twee duels gingen gewonnen, maar het is niet zo dat het vanzelf gaat. Dat zegt Høegh tegen de Leeuwarder Courant. "Toen we tegen Willem II (4-2, red.) met 3-0 voor stonden vorige week, dacht ik in de rust maar een ding: we moeten de nul houden", zegt de Deense verdediger. "Vervolgens begonnen we heel erg slecht aan de tweede helft en moesten we uiteindelijk heel blij zijn dat we überhaupt nog wonnen…"

De verdediger weet af en toe ook niet wat hij meemaakt. "Ik noem het maar een bijzonder seizoen", zegt de verdediger. "Het probleem is dat we wedstrijden hebben gehad waarin we binnen vijftien of twintig minuten in elkaar stortten als team. Dat werkt lang na. Maar we hebben ook periodes gehad waarin we juist heel goed waren. Het is enorm instabiel. We vallen graag aan, maar vergeten vaak te verdedigen. Voor een echte teamspeler als ik is dat lastig. Desondanks vind ik dat we, hoewel het niveau nog fluctueert, na de winterstop gemiddeld gezien een hoger niveau halen dan ervoor."

Zaterdagavond gaat de ploeg op bezoek bij ADO Den Haag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen