Van der Heijden blij met komst Stam: "Het is een grote naam"

9 maart 2019, 11:21

De aanstelling van Jaap Stam is positief ontvangen door de selectie van Feyenoord, zegt Jan-Arie van der Heijden. De verdediger is blij met de komst van de trainer van PEC Zwolle en verwacht veel te kunnen leren van de voormalig topspeler.

Er komt na Giovanni van Bronckhorst dus weer een bekende naam voor de groep in Rotterdam. "Het is voor ons een grote naam", zegt Van der Heijden in De Telegraaf. "Toen ik jong was, zag ik hem in het Nederlands elftal spelen en vond ik hem een geweldige verdediger. Hij heeft in de top gespeeld en met mensen als Sir Alex Ferguson gewerkt bij Manchester United", weet de verdediger. "Te weinig ervaring, zeggen mensen nu. Nou, als je bij zulke clubs hebt gezeten en met dergelijke trainers te maken hebt gehad, zal je daar ook wat van opgestoken hebben en neem je dat mee. Bovendien wist niemand bij ons wat Giovanni als trainer zou brengen, toen hij vier jaar terug de leiding kreeg bij Feyenoord. Toen was het ook geen probleem en ik denk dat het nu weer geen probleem wordt."

De 31-jarige Van der Heijden, die bij Feyenoord nog een contract heeft tot 2020, verwacht het nodige te leren van Stam. "Het is geen toeval dat de nieuwe trainer weer een centrale verdediger is. Als speler was Stam ook al een leider. En het maakt volgens mij veel verschil of zo'n type trainer wordt of een linksbuiten. Er zijn wel vleugelspitsen die trainer worden, maar toch heel wat meer centrale verdedigers. Die hebben altijd het spel voor zich en het zijn over het algemeen rustige gasten. Stam heeft alle situaties in zijn loopbaan meegemaakt. Ik hoop straks net die tips van hem te krijgen, waardoor ik nog een beetje beter kan worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen