Dolberg voelt dat hij zijn topniveau gaat aantikken

9 maart 2019, 09:55

Kasper Dolberg kampte lange tijd met een kleine vormcrisis bij Ajax, maar voelt dat hij steeds beter in zijn vel komt te zitten. De Deen is fit en staat dit seizoen al op tien goals in de Eredivisie. De oude Kasper Dolberg begint terug te komen, meldt hij.

De 21-jarige Deen vindt dat hij steeds beter in vorm komt. "Ik ben op de weg terug naar mijn niveau in het seizoen dat we de finale van de Europa League haalden. Ik heb geen blessurezorgen meer en het is een combinatie van fit zijn en sterker worden, ook mentaal", zegt hij tegen De Telegraaf. "Minuten maken geeft natuurlijk extra power. Iedereen heeft speeltijd nodig om goed te presteren. Het moet stap voor stap, want mijn topvorm najagen werkt juist averechts. Dat deed ik kort na mijn blessures. Maar ook toen bleek weer dat een spits koel moet blijven. Ik dacht na maanden blessureleed terug te komen alsof er niets was gebeurd. Maar zo werkt het dus niet. In mijn hoofd moest ik mezelf afremmen."

Dolberg scoorde dit Champions League-seizoen nog niet en dat heeft ook te maken met het feit dat Erik ten Hag in Europese duels vaak voor Dusan Tadic kiest. De Deen kan dat wel begrijpen. "Natuurlijk wil ik elke wedstrijd spelen en ik ben teleurgesteld als dat niet gebeurt, maar ik word niet boos meer. Soms is iets zoals het is. Dusan doet het geweldig en het team draait fantastisch met hem in de spits in Champions League-wedstrijden. Het voelt goed daar onderdeel van te zijn en tijdens de wedstrijden die ik start in de Eredivisie en door mijn invalbeurten Europees krijg ik rustig de kans weer de échte Kasper Dolberg te worden."

Met Ajax speelt Dolberg zondag tegen Fortuna Sittard.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen