Advocaat tevreden met gelijkspel: "Beide ploegen gelijkwaardig"

8 maart 2019, 23:01

FC Utrecht had vrijdagavond de overhand tegen FC Groningen, toch kon trainer Dick Advocaat wel tevreden zijn met de doelpuntloze remise dat uit de bus kwam. "Eerlijkheidshalve kan ik wel leven met een gelijkspel. Omdat beide ploegen vanavond gewoon gelijkwaardig waren", zei de ervaren trainer over het weinig enerverende duel in de Domstad.

"We speelden tegen een zeer goed georganiseerd FC Groningen", analyseerde Advocaat op de clubsite van FC Utrecht. "De ruimtes die we normaal gesproken wel hebben, konden we vanavond niet benutten." Op een paar kleine kansjes na, creëerde de thuisploeg bijzonder weinig en kwam dus ook niet tot scoren.

"We begonnen goed. In het eerste kwartier, twintig minuten moet je een beetje het geluk hebben dat je een goal maakt. Dat gebeurde dus niet. Toen kwam FC Groningen in een fase waarin ze iets gevaarlijker werden. Echt heel grote kansen hebben we van beide kanten niet gezien", aldus de coach, die zodoende wederom niet won in eigen huis en dat lukt in heel 2019 nog niet. Toch heeft Advocaat het wel degelijk geprobeerd, vond hij.

"We speelden met Venema, met Kramer, met Gustafson, met Van der Streek. We speelden met heel veel aanvallende spelers, maar dat wil niet altijd zeggen dat je aanvallender gaat spelen. Aanvallender konden we in elk geval niet wisselen", verdedigde Advocaat zijn wisselbeleid tegenover FOX Sports.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen