FC Utrecht niet langs Groningen en zet slechte thuisreeks voort

8 maart 2019, 22:09

Na vier thuiswedstrijden zonder zege hoopte FC Utrecht vrijdagavond eindelijk eens te winnen in De Galgenwaard. In een tegenvallende wedstrijd, waarin de thuisploeg wel het sterkst was, werd er echter niet gescoord. Beide ploegen vielen flink tegen en de doelpuntloze remise was dan ook het logische gevolg. De sfeeractie voor de wedstrijd was een van de schaarse hoogtepunten.

Bij FC Groningen ontbrak sterkhouder Ritsu Doan, die na zijn rode kaart tegen VVV-Venlo deze wedstrijd geschorst was. Aangezien Doan enkele weken terug nog om de Azië Cup speelde, en dus ook enigszins vermoeid was, besloot FC Groningen-trainer Danny Buijs om de speler vier dagen vrijaf te geven, zodat hij zich op kon laden voor het resterende deel van de competitie. Samir Memisovic was de vervanger van de Japanner, terwijl Riechedly Bazoer van Dick Advocaat een basisplaats had gekregen. 

Zonder Doan's aanwezigheid maakten de Groningers weinig indruk in de eerste helft. Het werd soms gevaarlijk uit counters en kreeg mogelijkheden door fouten van Utrecht-spelers, maar het ontbrak aan de nauwkeurigheid in de eindpass. In de opbouw ontbrak het ook vaak aan creativiteit, waardoor FC Groningen de Domstedelingen niet kon verrassen. Grote mogelijkheden waren er eigenlijk niet aan Groningse zijde, maar de beste kans was voor Thomas Bruns, die zijn bekeken schot vanaf zo'n 25 meter gekeerd zag worden door David Jensen.

FC Utrecht was sterker dan FC Groningen, maar ook de ploeg van Dick Advocaat creëerde weinig kansen. Het liep zich vaak stuk op het compact verdedigende Groningers. Vaak werd dan ook geprobeerd een lange bal over de verdediging van de Groningers te spelen, maar even zo vaak stond Kramer in buitenspelpositie. Ook werd bij tijd en wijle gevaar gesticht vanaf de vleugels, waar de backs Sean Klaiber en Nicolas Gavory ver mochten opkomen, maar hun voorzetten waren niet nauwkeurig genoeg. Overigens kwam FC Utrecht in de dertiende minuut goed weg, toen Michiel Kramer een beuk uitdeelde, maar de VAR niet ingreep en hij mocht blijven staan.

In de tweede helft begon FC Utrecht meer en meer aan te dringen. Het had veel meer balbezit en drong de Groningers, nog meer dan in de eerste vijfenveertig minuten, terug op eigen helft. Veelvuldig werd via de vleugels Gyrano Kerk, beste speler aan Utrechtse kant, gezocht, maar ook hij kon geen goede eindpass verzorgen. Bij tijd en wijle kwam FC Groningen nog tot een aanval, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Groningen: Sergio Padt 6; Deyovaisio Zeefuik 6,5, Mike te Wierik 6, Jeffrey Chabot 6, Tim Handwerker 6; Iliass Bel Hassani 6 (87. Adjin Hrustic -), Ludovit Reis 6, Samir Memisevic 7, Thomas Bruns 5,5; Kaj Sierhuis 5,5 (73. Mohamed El Hankouri -), Mimoun Mahi 6,5 (89. Paul Gladon -).

FC Utrecht: David Jensen 6; Sean Klaiber 6,5, Timo Letschert 6, Willem Janssen 6, Nicolas Gavory 6; Sander van de Streek 6,5, Riechedly Bazoer 5,5 (80. Nick Venema -), Simon Gustafson 6,5, Joris van Overeem 5,5 (67. Othman Boussaid 6,5); Gyrano Kerk 7, Michiel Kramer 5,5.

Man of the Match: Gyrano Kerk

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

[photo,120850,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen