Ajacied Neres voor het eerst opgeroepen voor Brazilië

8 maart 2019, 19:49

David Neres heeft zijn eerste uitnodiging ontvangen voor de nationale ploeg van Brazilië. De aanvaller is de vervanger van Viniciús Junior, de buitenspeler van Real Madrid die zich na het duel met Ajax geblesseerd moest afmelden voor de oefeninterlands van de Brazilianen.

Eerder liet Cléber Xavier, de rechterhand van bondscoach Tite, al weten dat Neres een serieuze optie was om Neymar te vervangen. Voor die positie kreeg Vinciús in eerste instantie dus de voorkeur, maar nadat hij zich moest afmelden vanwege zijn scheur in zijn rechter enkelband kwam de Ajacied dus daadwerkelijk in beeld.

De buitenspeler van Ajax speelde al wel voor jeugdteams van Brazilië, maar zat nog nooit bij de selectie van de Goddelijke Kanaries. Brazilië speelt oefenwedstrijden tegen Panama en Tsjechië: het vormt de voorbereiding op de Copa América in de zomer.

Neres was bij Ajax een tijdje geleden zijn basisplaats kwijt en leek in de winterstop zelfs even te verkassen naar China voor ruim veertig miljoen euro, maar na een mindere periode van de Amsterdammers greep trainer Erik ten Hag terug op de Braziliaan. Hij speelde in de Champions League-duel met Real Madrid ijzersterk en behoort inmiddels weer tot de absolute kern van Ajax. 

Lees ook: Vinícius twee maanden 'out': mogelijk goed nieuws voor Neres

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen