Slecht nieuws: Ajax in kwartfinale CL mogelijk zonder uit-fans

8 maart 2019, 17:39   Bijgewerkt: 8 maart 2019, 18:04

Na alle euforie wacht er mogelijk zeer slecht nieuws voor Ajax: de UEFA heeft namelijk een onderzoek ingesteld tegen de Ajax-supporters in Madrid. Aanleiding hiervoor zijn vernielingen aan het veiligheidsnet in Estadio Santiago Bernabéu. Mogelijk moeten de Amsterdammers het volgende Europese duel zonder uitsupporters afwerken, omdat het eerder dit seizoen ook al misging.

Dat laat Ajax weten via de officiële kanalen. De Amsterdammers hebben namelijk nog een voorwaardelijke straf staan vanwege het incident in Benfica. Die straf behelst dat een Europese wedstrijd zonder uitsupporters gespeeld moet worden. Als de FIFA besluit om Ajax voor dit incident te bestraffen, kan dat duel alsnog worden opgelegd.

In dat geval wordt het namelijk een onvoorwaardelijke staf voor de Ajax-fans. De kaartverkoop voor de uitwedstrijd in de kwartfinale zal daarom pas starten nadat de UEFA op 28 maart aanstaande uitspraak heeft gedaan.

Eredivisie-straf

Ook heeft Ajax een boete gekregen van de KNVB. Tijdens het bekerduel Ajax - sc Heerenveen werd er vuurwerk afgestoken op de tribune. Daarvoor moeten de Amsterdammers 15.000 euro betalen en een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek op het betreffende tribunedeel. Het betrof ditmaal de eerste ring op de zuidtribune.

De staf is opgelegd met een proeftijd van één jaar: bij het volgende vuurwerkincident wordt dit duel zonder een deel van de fans dus definitief opgelegd. 'Bij het opleggen van deze sancties is de incidenthistorie met supporters van Ajax meegewogen', zo schrijft Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen