Beroep Chelsea tegen transferban verworpen door FIFA

8 maart 2019, 17:25   Bijgewerkt: 8 maart 2019, 18:05

Het beroep van Chelsea tegen de transferban van twee transferwindows is verworpen door de FIFA. The Blues gingen in beroep tegen de sanctie, die werd opgelegd nadat de club veel jeugdspelers tegen de wetgeving in vastlegde. Het beroep heeft echter vooralsnog geen effect gehad.

En dus is de kans heel groot dat Chelsea de komende twee transferperiodes géén spelers kan aantrekken, tenzij het nog in beroep gaat bij de sporttribunaal CAS. Dat is ook meteen de laatste mogelijkheid voor Chelsea. De kans is groot dat de Engelsen in beroep gaan, aangezien ze in een statement laten weten het niet eens zijn met de uitkomst.

'Chelsea heeft het gevoel anders te zijn behandeld dan andere Europese clubs', laat het weten. Christian Pulisic, die al werd vastgelegd, is voorlopig dus de laatste aankoop van de Premier League-club. Het is voor clubs verboden om spelers onder de achttien jaar, die niet uit je eigen land komen, in te schrijven. Eerder werden ook FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid gestraft voor dergelijke acties. Chelsea werd dus ook bestraft.

Lees ook: Chelsea gaat bij de FIFA in beroep tegen opgelegde transferban

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen