Olde Riekerink: "Heus niet zo dat we nu hosanna schreeuwen"

8 maart 2019, 15:39

Bestuurlijk blijft sc Heerenveen aanrommelen, maar de prestaties op het veld zitten iets in de lift. De Friezen hopen zaterdag op bezoek bij ADO Den Haag de derde overwinning op rij te boeken. "We zitten in een goede reeks, maar het is heus niet zo dat we nu hosanna schreeuwen", aldus Jan Olde Riekerink.

"We moeten wel realistisch zijn. Want tegen Willem II had het ook de andere kant op kunnen vallen", zegt de Heerenveen-trainer tegen Omrop Fryslân. Zijn ploeg speelde zondag een knappe eerste helft, maar gaf na rust bijna een 3-0 voorsprong weg. "De jongens stappen echt wel het veld in met dezelfde intenties. Maar ik vond uiteindelijk dat we minder gingen bewegen en trager speelden, daardoor kwamen in de problemen."

Wederom maakte Heerenveen de status van spektakelploeg waar. "Het is aantrekkelijk als je veel doelpunten maakt, maar minder aantrekkelijk als je een hoop tegenkrijgt. Een aantal dingen gaat beter, maar we krijgen ze nog te makkelijk tegen. Dat is jammer."

Met die defensieve onzekerheid wordt het duel met ADO ook weer een heel karwei. "Een uitwedstrijd tegen ADO op kunstgras is geen gemakkelijke wedstrijd. Met El Khayati hebben ze een sleutelspeler in huis die je niet altijd kan uitschakelen. Sheraldo Becker heeft veel snelheid en Tomas Necid is een kopsterke spits. Met Wilfried Kanon en Tom Beugelsdijk hebben ze een fysiek sterk centrum en Troupée is een rechtsback die veel opkomt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen