Steijn blijft met dubbel gevoel achter na geseponeerde rode kaart

8 maart 2019, 14:54

Maurice Steijn houdt een dubbel gevoel over aan de geseponeerde rode kaart van Moreno Rutten. De aanklager betaald voetbal wilde de verdediger van VVV-Venlo voor drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) schorsen, maar de Limburgers gingen met succes in beroep en kunnen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior over de verdediger beschikken.

Rutten maakte zondag tegen FC Groningen een overtreding op Tim Handwerker. Aanvankelijk trok Serdar Gözübüyük een gele kaart, maar na inmenging van de VAR gaf hij een rode kaart. "Door die kaart waren we natuurlijk wel gedupeerd in die wedstrijd, omdat we een uur lang met tien man moesten spelen", zegt Steijn op het clubkanaal van VVV.

Het vertoonde spel was prima, maar net als tegen FC Emmen en Heracles Almelo bleef VVV ook tegen Groningen met lege handen achter. "Om lucht te krijgen is het wel belangrijk dat we punten pakken. Gezien de wedstrijden hadden we nu al op 34, 35 punten moeten staan. Aan de andere kant hebben we ook zelf te veel goals weggegeven. Deels door pech, deels door eigen dommigheid. De spelers zijn ook heel schuldbewust en bieden ook al snel hun excuses aan naar de medespelers. Dan ben je als groep heel ver. Heel volwassen. Dat vind ik echt positief."

VVV staat momenteel tiende op de ranglijst, met vijf punten voorsprong op nummer zestien Emmen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen